Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2021 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Nemzetgazdasági Minisztérium „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című felhívására pályázatot nyújtott be a Tököl, Csépi út 57. sz. 1853 hrsz. alatt található Szivárvány Óvoda felújítása érdekében. A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató, az Önkormányzatot a benyújtott pályázat alapján 150.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Ehhez az összeghez az önkormányzat 15% saját forrást, azaz br. 26.480.000 Ft-ot biztosított. A támogatási szerződés megkötése 2018 júniusában megtörtént. A Képviselő-testület az építési beruházás megvalósítása érdekében közbeszerzési eljárást indított, öt társaság meghívására került sor. A Képviselő-testület – a bíráló bizottság javaslata alapján – az alábbi döntést hozta: A Kisép-Generál Kft. és az ArculatImmo Kft. ajánlattevők ajánlatai érvényesek. A nyertes ajánlattevő az értékelés alapján legjobb ár-érték arányt tartalmazó érvényes ajánlatot tevő Kisép-Generál Kft. A Képviselő-testület a bruttó 217.791.788 Ft ajánlati ár fedezetét, bruttó 163.770.960 Ft erejéig a pályázat elszámolható költségei terhére, bruttó 51.714.482 Ft erejéig az OTP Nyrt-vel 1-2-17-8400-0326-6 számon kötött fejlesztési célú hitelkeret terhére és bruttó 2.306.346 Ft erejéig a 2019. évi költségvetés terhére biztosítja. A felújítás során az épület emeleti tornaszobát és orvosi szobát, alacsony hajlásszögű tetőt, homlokzati hőszigetelést, új teraszt kap, teljes egészében megújul a hőközpont, új kondenzációs kazánokat építenek be, valamint az udvar komplett rekonstrukción esik át. Az óvodában hosszú előkészítő munka után valósulhat meg a várva várt komplex fejlesztés. A munkák elkészültével az intézmény komfortosabbá válik a gyermekek és a nevelők számára, ezzel együtt egy újabb tököli középület lesz látványosan szép része a városnak.

A projekt azonosítószáma: PM_OVODAFEJLESZTES_2017/10
A beruházás megvalósítási helye: Tököl, Csépi út 57.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 150 000 000 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

2. hír:
„Ez egy gyönyörű új óvoda” Hangzott el 2019. május 9-én a Csépi úton lévő Szivárvány Óvoda ünnepélyes átadásán. Az eseményen megjelent a térség országgyűlési képviselője Bóna Zoltán úr is. Az óvodás gyerekek vidám műsorral köszöntötték a megjelenteket. Hoffman Pál polgármester úr beszédében a jelenlévők köszöntését követően, átadta az intézmény dolgozóinak és a gyermekeknek a megújult létesítményt, az országgyűlési képviselővel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot. A gyermekek birtokba vehették a felújított csoportszobákat, az előtte lévő fedett új burkolt teraszokkal, a tetőtérben kialakított új tornaszobát és az új játszóeszközökkel felszerelt udvart. Az épület fűtési rendszerének korszerűsítése is megtörtént. Az új kazánok beépítése jelentős energia és költségmegtakarítást eredményez. A beruházás, a Pénzügyminisztérium 150 M Ft-os támogatásával és az Önkormányzat 81,7 M Ft-os önrész biztosításával valósult meg.