Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                    Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2021 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


A NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÁSA

A közfinanszírozott ellátásban az invazív beavatkozás (a beteg testébe bőrön, nyálkahártyán vagy testnyíláson keresztül behatoló fizikai beavatkozás, ide nem értve a beteg számára szakmai szempontból elhanyagolható kockázatot jelentő beavatkozásokat) feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában az invazív beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredmény és a beavatkozás napján elvégzett negatív antigén gyorsteszt eredmény.
Ez alól kivétel az akut, sürgősségi beavatkozás és a vérvétel.
A beteg számára szakmai szempontból elhanyagolható kockázatot jelentő beavatkozások körének meghatározása a páciens betegségének és aktuális állapotának figyelembevételével minden esetben orvosszakmai kompetencia.
Védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek esetében a közfinanszírozott egészségügyi ellátások - rehabilitációs ellátások, elektív beavatkozások, egynapos, és járóbeteg ellátások (ideértve a fogászati alapellátás körében végzett ellátásokat is) - nyújtásának nem feltétele sem a SARS-CoV-2 PCR teszt, sem a negatív antigén gyorsteszt eredmény.
Védettségi igazolvány hiányában közfinanszírozott ellátás esetén - az akut, sürgősségi beavatkozások, betegség miatti oltási kontraindikáció és a vérvétel kivételével - az invazív beavatkozást megelőző 48 órán belül negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredmény és a beavatkozás napján elvégzett negatív antigén gyorsteszt eredmény szükséges, amelynek költsége a beteget terheli.
A szakorvosi vélemény szerint nem oltható személyek és a 0-16 év közöttiek SARS- CoV-2 PCR tesztje és antigén gyorstesztje térítésmentesen végezhető.
COVID-19 gyanú, illetve fertőzöttség lehetősége esetén a hatályos Eljárásrendben foglaltak szerint kell a betegellátónak (háziorvos vagy járó/fekvőbeteg-ellátó) a szükséges bejelentést megtenni, ekkor a laboratóriumi vizsgálatra járványügyi érdekből kerül sor, amely térítésmentes.