Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                    Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2021 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Az égiek is szerették a Tököli Fogathajtó versenyt

30 évvel ezelőtt nagy pörgés volt a Vásártéren. Egy álom valósult meg, amikor a frissen megalakult Tököli Lovasklub alapító tagjai megszervezték első versenyüket. Igazi népünnepély volt a földet, s lovakat szerető tököliek egymásra találása.
Népi fogathajtás, póniverseny, a tombolamalac befogása és a sör melletti baráti beszélgetések örök élmény maradtak minden résztvevőnek.
Május 22-én ezt a hangulatot sikerült a még mindig lelkes alapító szervezőknek, Gnyálin Jánosnak, Szécsi Sándor korábbi elnöknek, Pesuth Antalnak, Pesuth Pálnak, Csepelszigeti Ferencnek visszavarázsolni a régi fényében zöldellő Vásártéri versenyt.
Sokan mások is szívügyüknek tekintették a verseny sikerét. Hoffman Pál polgármester városi rendezvénnyé tette, s a képviselők jóváhagyásával 1 mFt támogatásban részesítette a programot.
Major József a vendégeket látta el finom babgulyással, Csepelszigeti Ferenc családja a nézőkről gondoskodott. Marics János a versenyzsűri működését segítette járművével, a Bednanics család kifejezetten erre a versenyre cimkézett borokkal kedveskedett a versenyzőknek.
Nagyban hozzájárult a sikeres előkészítéshez, s lebonyolításhoz Bakó János profi szakértelme, műsorvezetése.
Az esőre hajló reggel sem riasztotta el a nevezett versenyzőket az ország legkülönbözőbb tájairól. Régi barátok és új érdeklődők jöttek Mezőszilastól Zamárdiig, Gyáltól Sárbogárdig. A gyönyörű fogatok előtt szebbnél szebb lovakat láthattak a nézők, akik, mint védettségi igazolvánnyal rendelkezők mintegy százan végig szurkolták a napot. A kétfordulós akadályhajtás, a lenyűgöző vadászhajtás, majd a csodálatos, látványos elemekkel tarkított fogatok fináléja méltóképpen zárta az egy naposra tervezett rendezvényt.
A 100 méterszer 50 méteres jól előkészített, szépen feldíszitett lovaspályán ritkán látott csatát vívtak a hosszú éveken keresztül sok-sok sikert elért –már-már dereshajú- „öregek” és a feltörekvő OB bajnokságokat nyerő titánok. Az eseményre kilátogatott lovassportot szerető nézőknek igazi egésznapos szórakozást biztosítottak a versenyzők, amit fergeteges tapssal jutalmaztak.
A díjakat a versenyt szervező tököli házigazdák, s Hoffman Pál Tököl polgármestere adták át. Az első három helyezett a szép serleg mellett pénzjutalomban is részesült.
A 36 éve működő Kick-Boksz Sport Egyesület, Gnyálin Jánost a Tököl Lovassportjáért végzett munkájáért egy hatalmas serleg különdíjjal ajándékozta meg.
Köszönet a tököli lelkes csapatnak, a házigazda szerepét betöltő Gnyálin Jánosnak, Pesuth Antalnak, Szécsi Sándornak, Pesuth Pálnak, Csepelszigeti Ferencnek.
A szépen feldíszitett pálya az önkormányzat dolgozói és Hamar István keze munkáját dicséri.
Az egésznapos pompás rendezvény a bírók, rendezők, nézők közös gondolatával zárult: JÖVŐRE ISMÉT TALÁLKOZUNK.