Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


 

Folytatódik a járdaépítés

Tököl Város Önkormányzata a 2020. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására benyújtott pályázat keretében, a helyi önkormányzatokért felelős miniszter döntése alapján 39.000 000 Ft támogatásban részesült. A pályázathoz az önkormányzat 13.000.000 Ft Önerőt biztosított, így a tervezett beruházás összköltsége összesen bruttó 52.000.000 Ft.
A pályázat keretében lehetőség nyílik a József Attila utcában (Sport utca- Alkotmány u. között), a Szentmiklósi utcában (Pozsonyi u. - Rakéta u. között), a Pozsonyi utcában (Pozsonyi köz - Szentmiklósi u. között), és az Árpád közben egyoldali járdaépítési munkák elvégzésére.
A felújítás tartalmazza a járdaszakaszok egész felületének, teljes alépítményi szerkezetének cseréjét, valamint az elkészült ágyazatra beton térkő burkolat készítését.
A felújításra tervezett járdaszakaszok, az előző években felújított járdákhoz kapcsolódva, azokkal egységet alkotva az északi kertváros, a központi városrész, valamint a déli kertváros területén élők tömegközlekedési kapcsolatának megközelítését (menetrend szerinti autóbusz és HÉV) segítik elő. A járdaszakaszok felújításával a gyalogos forgalom biztonságosabbá válik.
A kivitelezés műszaki ellenőr megbízásával valósul meg.