Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tököl is részt vesz a Tisztítsuk meg Magyarországot akcióban

Tököl is részt vesz a „Tisztítsuk meg Magyarországot” programban.
Az illegális hulladéklerakók felszámolására az elmúlt években is komoly erőfeszítéseket tettünk. Költségvetési forrásból, a városüzemeltetési csoport munkatársaival, s civil segítőkkel, a Vadásztársaság, a Gazdák, a Polgárőrség részvételével, s nagyon sok tököli lakos közreműködésével évente egyszer, olykor kétszer is kitakarítottuk a várost. Ezenkívül évente két alkalommal elektronikai hulladékgyűjtést is szerveztünk.

Az előzetes felmérések után elsősorban saját és bérelt eszközparkokra támaszkodtunk, s koordináltuk az illegális hulladék gyűjtését. Mezőőreink és a közterületfelügyelő segítségével törekedtünk a megtisztított területek megfigyelésére is. Több esetben az igazolt szennyező megtalálását követően jelentős büntetéseket szabtunk ki.
Az új kormányprogram során figyelemmel kísérjük a pilot (kísérleti) településeken, pl. Monoron lebonyolításra kerülő hulladék felmérés, gyűjtés és elszállítás tapasztalatait, de ezzel párhuzamosan megkezdjük saját illegális hulladékfelszámolási projektünket is.

Természetesen felkészültünk a Belügyminisztérium által kiírandó pályázat feltételeire is. Arra számítunk, hogy az elnyerhető támogatást, ami a teljes költség 30-35 %-a lehet, pályázatunkkal elérjük.
A megtisztított terület ellenőrzéséről kiemelten gondoskodunk. További vadkamerák kihelyezésével és visszatartó erejű pénzbüntetésekkel törekszünk természeti környezetünk, de a belső városrészek tisztaságának megőrzésére.

Örömtelinek tartjuk az országos program beindítását, s bízunk benne, hogy egyszerűbbé válik a hulladék leadása, bizonyos hulladékok esetében lehetségessé válik települési gyűjtőpont kialakítása, esetleg újraindítható lesz a korábban jól működő hulladékudvar, s továbbfejleszthető lesz a lomtalanítás, zöldhulladék gyűjtése is.
Köszönjük a lakossági bejelentéseket, javaslatokat, belterületet érintő civil kezdeményezéseket.

Jelezzük, hogy a jövőben sem támogatunk olyan abszurd elképzelést, amely a város külső területein négy-öt illegális szeméttelepet eredményezne, mert éppen ellenkezőleg ezek felszámolása szolgálja a tököliek érdekeit.

Első lépésként Gergics Illés alpolgármester, ifj. Hoffman Pál és Pető Zsolt bizottsági tagok, s a Polgármesteri Hivatal munkatársai megkezdték egy nagyszabású, a Szentmiklósi utat megtisztító akció megszervezését.