Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Elismert Tököl életművek
Pest Megye Önkormányzata kitüntető díjai

Ebben az évben is tettünk javaslatokat a Pest Megyei Közgyűlés által
kiírt kitüntető díjakra. Büszkén gondolhattunk a tavalyi évre, amelyben
javaslatunkra Rimóczi Lászlóné kapta Pest megye nemzetiségi díját, és persze
jó érzés volt visszatekinteni arra, hogy 2019-ben munkánkat elismerve Tököl
kapta a
Pest Megye Kulturált Településéért díjat.
Most is találtunk olyan tökölieket, akiknek kiváló munkája, életpályája Tököl határán túl is elismerésre méltó. Pest Megyéért Emlékérem Díjra Gnyálin Istvánt, Év Polgárőre Díjra Szabó Károlyt, Nemzetiségekért Díjra Cseperkáló Istvánt, Testnevelési és Sport Díjra Waldmann Erikát jelölte a Képviselő-testület.

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben december 4. napját Megyenappá nyilvánította annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 360 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.
Ez a nap már 21 éve különleges jelentéssel bír. A megye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a megye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket. A díjazottak eredményeit és sikereit a példamutató helyállásuk, az erőfeszítéseik, a lendületük és a bátorságuk jellemzi. 1,3 millió ember él Pest megyében, és az ő életük, életminőségük lett jobb azért, mert mindig voltak közöttünk olyanok, akik bátrak voltak és mertek. És így bebizonyították, hogy itt lehet, sőt érdemes élni, tanulni és dolgozni.
Ebben az évben a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé az ünnepség lebonyolítását. Ezért Pest Megye Önkormányzata úgy döntött, hogy a Megyenapot egy későbbi időpontra halasztja.

Pest Megye Önkormányzata Tököl Város Képviselő-testülete
felterjesztésére
Cseperkáló István részére a Nemzetiségekért Kitüntetői Díjat adományoz.
Cseperkáló István 1942-ben Tökölön rác család gyermekeként született. Mivel szülei a rác nyelv használatát részesítették előnyben, gyermekeik is ezt tanulták meg elsőként. Saját gyermekei is az egykori szülői házban nevelkedtek, ahol mindmáig feleségével él. A család életében mindig fontos szerepet kapott a hagyományok ápolása, átörökítése. 1985 óta a Rác férfikórus tagja, unokái a Tököli Délszláv Táncegyüttes tagjaiként ápolják a nemzetiségi népi kultúrát. 1988 óta videófelvételek formájában örökíti meg a városban még élő szokásokat, hagyományokat az utókor számára, bízva abban, hogy ezek a felvételek később értéknek számítanak. A kor előrehaladtával egyre fontosabbá vált életében a családi gyökerek felkutatása. Ennek érdekében több alkalommal utazott Szerbiába és Boszniába. 2014-ben a nemzetiségi választások alkalmával a Tököli Szerb Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjévé választották. Munkáját fáradhatatlanul, nagy lelkesedéssel végzi, képviselve a szerb nemzetiség érdekeit.

Pest Megye Önkormányzata Tököl Város Képviselő-testülete felterjesztésére
Waldmann Erika részére Testnevelési és Sport Díjat adományoz.

Waldmann Erika testnevelő 1985 óta tanít a Tököli Weöres Sándor Általános Iskolában. Eleinte képesítés nélküli tanítóként, majd elvégezte a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolát. /1988./ A testnevelő tanári diplomáját 1994-ben szerezte meg az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola levelező tagozatán. Aktív részese volt Tököl város kézilabda életének játékosként is. Az iskola sportéletét hosszú ideje munkaközösség vezetőként irányítja. Szakmai igényessége megmutatkozik abban is, hogy rendszeresen képzi magát és nyitott az új dolgokra, módszerekre, és erre ösztönzi kollégáit is. Örökös szervezője a tanórán kívüli sportesemények rendezésének. / emlékfutások, "Nagy Vagy", házibajnokságok, zágrábi testvér kapcsolatok sportrendezvényei, stb./ Az Ő személyében szerencsésen találkozott a hobbi és a hivatás,és ez garantálja a kiemelkedő munkát. 

Köszönet mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.