Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Hoffman Pál polgármester tájékoztatója a képviselő-testület 2020. augusztus 27-ei üléséről (1.rész)

Szerződések, beszámolók, pályázatok, támogatások mellett a város gazdálkodási kérdései adták a képviselő-testületi munka hangsúlyait.

A 2020. évi munkaterv kiegészítése, vagyis a II. féléves menetrend korábbi önkormányzati vagyont gyarapító döntések számszaki rendezése mellett a 2020. évi költségvetést érintő döntések születtek. De fontos kis-dunai ingatlanok későbbi beépítését érintő határozatot is elfogadott a Képviselő-testület.

Először a szerződésekről:
• Lejárt a Zubor Bt. bérleti szerződése az uszodahasználatra. A vírushelyzet, az iskolai oktatás bizonytalanságai miatt egyelőre egy hónapos hosszabbításról döntöttünk. Remélem a többszáz térségi diák úszástanítása a jövőben is folytatódik. Újabb öt év a terv.

• Az uszoda fölötti erősítőtermet bérlő Pest-Budai Testedző Egylet új fejlesztésekre készülő tulajdonosi felállással indult neki az ősznek. Döntéseinkkel, az eddig határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé változott.

• Vejmola Anna városközpontban lévő üzlethelyiség bérletét öt évvel hosszabbította meg a Képviselő-testület.

• Nem támogatta a Képviselő-testület viszont a Magyar Telekom kérelmét, amelyben a köztünk lévő szerződésben szereplő automatikus inflációs emeléstől tekintsen el a vezetés.


Eredményes munkáról szóló beszámolók adják a döntések következő csoportját.

Valamennyire elmondható, hogy a Képviselő-testület nem csupán elfogadta a kiváló írásos beszámolókat, hanem a mögöttük lévő munkát elismerve jegyzőkönyvi köszönetet fejeztek ki mind az óvodák, mind a Védőnői Szolgálat, de a Tűzoltó Parancsnokság, illetve a Tököli Rendőrőrs vezetői felé, kérve, hogy a Képviselő-testület köszönetét, elismerését továbbítsák a munkatársak felé is. Talán érdemes néhány számra felhívni a figyelmet:

• A Tűzoltóság munkájában jelentős a közlekedési mentések száma, tűzesetek és műszaki mentések során 2019-ben 58 személyt mentettek meg. Tökölön szerencsére nem volt kiemelt káresemény. Tökölön is szükség lenne 1-1 áramfejlesztőre és szivattyúra, főleg az ár- és csapadékvíz problémák megoldásánál.

• A Rendőrőrs 2019. évi munkáját is méltatta a Képviselő-testület. Külön megköszönve dr. Király András kapitányságvezető és Üveges Csaba őrsparancsnok munkáját, s természetesen a rendőri állományét is. Összefoglalva elmondható, hogy Tököl közbiztonsága jó. Pest Megye 10.000 fölötti városai között a legbiztonságosabbak közé tartozunk. Értékes elismerés, hogy a lakosság is így érzi. Tökölön a regisztrált bűncselekmények száma csökkent, így alakult ez a közterületeken is. A nyomozás-eredményességi mutatókban kellene előre lépni. Kiváló az együttműködés a város és a rendőrség között. Segíti a munkát a Polgárőrség, akik komolyan véve feladataikat járulnak hozzá a tököli családok biztonságához. Komoly segítség ehhez az a szerződés, amelyben a Képviselő-testület 1,4 mFt összeggel rendőri túlmunkát finanszíroz. A Rendőrőrs közterületi intézkedésit illetően szeretnénk előre lépni. Az együttműködés során a gyorshajtás elleni fellépést, a közterületi alkoholfogyasztás és károkozás visszaszorítását, s a parkolási szabálytalanságok megszüntetését várjuk.