Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Új mentőgépkocsi kezdte meg szolgálatát a szigetszentmiklósi mentőállomáson

A magyar kormány elkötelezett, hogy a betegbiztonság növelése mellett minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben. E célt szolgálja a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztését biztosító Egészséges Budapest Program, melynek keretében 2019 óta orvostechnikai eszközök beszerzése, többek között új, digitális röntgen és mammográfiás készülék, valamint informatikai fejlesztések segítik a korszerű betegellátást a húsz település lakosságát ellátó Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben.

Tavaly új mentőautók beszerzéséről is döntött Magyarország Kormánya, melyek közül egy, a Csepel-sziget északi térségének ellátását szolgálja nyár óta a Szigetszentmiklós központtal működő mentőállomáson. Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Dr. Engelbrecht Imre, az OMSZ közép-magyarországi regionális igazgatója ünnepélyes keretek között adta át Képes Kornélnak, a szigetszentmiklósi mentőállomás vezetőjének azt az új mentőautót, mely által Szigetszentmiklós mellett Szigethalmon, Halásztelken, Tökölön, Dunavarsányban, Majosházán, Szigetcsépen, Taksonyban, Dunaharasztiban és Délegyházán is biztonságosabbá válik a betegek mentése.
A mentőállomáson jelenleg 35 bajtárs teljesít szolgálatot, a mentőegységek 2019-ben közel 7000 esetfeladatot láttak el és több mint 300.000 km-t tettek meg a mentés érdekében. Szigetszentmiklós Gyártelepen a hatvanas években kezdte meg működését a mentőállomás, a nyolcvanas évek elején elkészült épület mára megérett a felújításra, ezért a Kormány határozatban rendelkezett annak újjáépítéséről. Az építési engedélyezési tervek elkészültek, a kiviteli tervek készítése folyamatban van. A tervek szerint a meglévő mentőállomás és garázsépülete elbontásra kerülne és a régi mentőállomás helyén új mentőállomás és garázsegységek kerülnének kialakításra.