Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Kerékpárút beruházás

A „Kerékpárutak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázaton a Pénzügyminisztérium, mint támogató, a BPM-ÁPI/11839-1-20199 iktatószámú levele alapján kerékpárút építésére 161 029 495 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A kerékpárút beruházásnál az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kerékpáros Koordinációs Főosztály szakértőinek költségnövelő áttervezése alapján 66.445.526 Ft többlet költségigény jelentkezik.
Tököl Város Képviselő-testülete természetesen meg kívánja valósítani a város, de nemzetgazdasági szempontból, pl. munkahelymegőrzés, cégek helyzetének erősítése érdekében is fontos beruházásokat.
Tököl város vezetése mindent megtett a költségek csökkentése érdekében. Többszöri műszaki tartalmat érintő egyeztetést folytattunk le, melyekkel jelentős költségcsökkentést értünk el.
2020. június 10-én levélben fordultunk a Magyar Államkincstárhoz, s kértük a Magyar Államkincstárt a többletköltségek finanszírozására.

2020.07.16-án megkezdődtek a kerékpárút kialakításának kivitelezési munkái, a Ledina dűlő - Ledina utca – Kapisztrán.- Széchenyi nyomvonalon.

Szigethalom Határ út és a Ledina utca között 874 fm hosszúságban kétirányú, a közút forgalmától elkülönített kerékpárút kerül kialakításra. A további helyszíneken: Ledina utca 572 fm, Kapisztrán utca 260 fm és a Széchenyi utca 253 fm hosszúságban útpálya szélesítéssel nyitott kerékpár sáv épül.

Összeségében a projekt kapcsán 1959 fm kerékpárút kerül megépítésre.

A Ledina utcára csatlakozó utcákban forgalomlassító küszöb kerül elhelyezésre.

A beruházás kivitelezési költsége bruttó 219.495.345.- Ft.

A szerződés szerint a kivitelezés határideje 2021. április 16.

Az építési munkák ideje alatt kisebb korlátozások várhatók, de az ingatlanok gépjárművel történő megközelítése a munkaidő végén biztosított lesz.

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és elnézésüket kérjük.

A beruházást előkészítő döntésekről folyamatos tájékoztatást adtunk a városi honlapon és a Tököl:Tények, közügyek Facebook oldalán.

Tököl Város közbeszerzési eljárásai a Közbeszerzési Hatóság által működtetett www.kozbeszerzes.hu weboldalon 2005 óta megtalálhatók. 2013-tól a közbeszerzési eljárások valamennyi dokumentációja (pl. ajánlati felhívás, műszaki dokumentáció, aláírt szerződés, stb.) is csatolásra kerül.

Az alábbi linken Önök is rákereshetnek ezekre az információkra: https://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/keres/hirdetmeny/