Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Csapadékvíz-elevezetés beruházás

Tököl Város Képviselő-testülete a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” (PM_CSAPVIZGAZD_2018) című pályázaton a Pénzügyminisztérium, mint támogató, a BPM-ÁPI/2906-6/2019. iktatószámú levele alapján 100.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az elsőként eredménytelenül lezárult közbeszerzési eljárást követően a Csapadékvízelvezetés II. beruházáshoz a költségcsökkentés miatt megismételt pályázat után bruttó 17.316.740 Ft többletköltségigény jelentkezik.

Tököl Város Képviselő-testülete természetesen meg kívánja valósítani a város, de nemzetgazdasági szempontból, pl. munkahelymegőrzés, cégek helyzetének erősítése érdekében is fontos beruházásokat.
2020. június 10-én levélben fordultunk a Magyar Államkincstárhoz, s kértük a Magyar Államkincstárt a többletköltségek finanszírozására.

Tököl város vezetése mindent megtett a költségek csökkentése érdekében. Megismételtük a közbeszerzési eljárást, többszöri műszaki tartalmat érintő egyeztetést folytattunk le, melyekkel jelentős költségcsökkentést értünk el.

A beruházás teljes költsége (tervezési, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés, kivitelezés, stb.) bruttó 171.012.161.- Ft. Az építési kivitelezési költség bruttó 159.987.539.- Ft.
2020. július 15-én megkezdődtek a Tököl Északi kertváros felszíni csapadékvíz elvezetés II. ütemének kivitelezési munkái.

Az Északi kertváros területén a Madách, Kis, Akácos utcák területén keletkező összegyűjtött csapadékvizet a Madách utca végében kialakítandó átemelő szivattyú segítségével a korábban megépült csapadék csatorna átemelőjébe kerül. Az átemelőből egy másik szivattyú a csapadékvíz tározó medencébe továbbítja.

A beruházás során1 db Moba átemelő, 3 db tározó medence, 23 db tisztító akna, 3 db víznyelő akna épül és l1230 fm különböző átmérőjű csapadékcsatorna vezeték kerül lefektetésre.
A beruházás elkészültének tervezett határideje 2021. április 16.

Az építési munkák ideje alatt kisebb korlátozások várhatók, de az ingatlanok gépjárművel történő megközelítése a munkaidő végén biztosított lesz.

Az okozott kellemetlenségekért szíves türelmüket és elnézésüket kérjük.

A beruházást előkészítő döntésekről folyamatos tájékoztatást adtunk a városi honlapon és a Tököl: Tények, közügyek Facebook oldalán.

Tököl Város közbeszerzési eljárásai nyilvánosak, megtekinthetők.

A Tököl Város Önkormányzata által indított közbeszerzési eljárások 2005-től napjainkig szintén fellelhetőek ezen az oldalon. 2013-tól a közbeszerzési eljárások valamennyi dokumentációja (pl. ajánlati felhívás, műszaki dokumentáció, aláírt szerződés, stb.) is csatolásra kerül.

Az alábbi linken bárki rákereshet ezekre az információkra:
https://www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/keres/hirdetmeny/