Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Javulást várunk az orvosi ügyeleti ellátásban

Hoffman Pál polgármester egyeztetést folytatott Fáki Lászlóval, Szigethalom polgármesterével és az Inter-Amublance Egészségügyi Szolgáltató Zrt vezérigazgatójával, Molnár György úrral a közösen szervezett Központi Orvosi Ügyelet helyzetéről. A polgármesterek jelezték a lakosságtól érkezett bejelentések negatív tapasztalatait. Az igazgató úr ezeket elismerve, egyedi kivizsgálást, s válaszokat igért.

A pozitív változásokhoz viszont véleménye szerint több pénzre lenne szükség, elsősorban tapasztalt orvosok és az asszisztencia biztosításához. Miután a rendszer eddig a NEAK támogatáson kívül más forrásból nem jutott pénzhez, vagyis a városokat 13 éve költségvetési kiadás nem terhelte, felmerült egy lakosságarányos támogatás kialakítására A záróegyeztetésen a már csatlakozott települések (Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetcsép) polgármesterei is részt vettek, sőt még a potencionálisan bekapcsolható Halásztelek és Ráckeve vezetése is megismerte a szervezetet. Egyelőre csatlakozási szándéknyilatkozatot nem tettek, de a résztvevők hosszabb távom szükségesnek látják egy minimum járási szintű rendszer működtetését.

A helyzet javítása érdekében Tököl, Szigethalom, Szigetújfalu, Szigetszentmárton és Szigetcsép polgármestere képviselő-testületeik elé terjesztettek egy javaslatot, mely a Vállalkozási Szerződés módosításáról szól. Ennek megfelelően a 2020-as évre Tököl, a városra jutó 15.- Ft/lakos időarányos részét, 1,2 mft-ot biztosítja. Továbbá 5.- Ft/lakos összeggel, 420 eFt-tal a központi ügyeleti helyiség bérleti díjához is hozzájárul.

A veszélyhelyzeti döntési folyamatban a képviselők többségi, 9 igenes támogatásával Hoffman Pál polgármester a megállapodásokat aláírta.