Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Hoffman Pál polgármester tájékoztatója
Tisztelt Tököliek!

A Kormány 2020. június 17-én a vészhelyzetet megszüntette. Ezt követően Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezetett be 2020. december 18. napjáig, mely fenntartásának szükségességét 3 havonta felülvizsgálja.
A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. Az élelmiszerüzletek, patikák, drogériák a megszokott rendben fogadhatják a vásárlókat.
A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.
A vendéglátó üzlet benti részeiben – ahol a vendégek is tartózkodnak – a dolgozóknak maszkban, vagy maszkot helyettesítő eszközben kell lenniük.
Az üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, mozik, színházak, uszodák, fürdők stb. korlátozás nélkül nyitva lehetnek.
Az ingyenes parkolást július 1-ig biztosítja a kormány valamennyi településen.
500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.
Újraindultak az egészségügyi ellátások.
Már látogathatóak azok a szociális intézményekben (pl. idősotthonokban) élők, akik nincsenek elkülönítve koronavírus-fertőzés miatt.
A kórházakban sincs már érvényben a látogatási tilalom, az csak a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon marad életben.
Több a magyar családokat és a gazdaság talpra állását segítő átmeneti intézkedés életben marad. Pl. az év végig életben marad a hitelmoratórium.
A járványügyi készültség alatt is működik az Operatív Törzs, és szükség esetén járványügyi bevetési egységet rendel ki oda, ahol a fertőzés felüti fejét.
A bármely országból Magyarországra hazatérő magyar állampolgárok immár hatósági házi karantén elrendelése nélkül beutazhatnak.
Megszűnt az egészségügyi dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, a katonák, a kormánytisztviselők kiutazási tilalma.
Ha valaki külföldre utazik, akkor javasoljuk, hogy tájékozódjon a konzuliszolgalat.kormany.hu honlapon a célországban aktuális járványügyi helyzetről és utazási korlátozásokról.

A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is – a rövid időtartamú beutazásra jogosító vízum és a tartózkodási engedély, továbbá a légi alkalmassági bizonyítvány kivételével, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek.
Változatlanul elrendelhető hatósági házi karantén, az az egészségügyről szóló jogszabály alapján.
Tökölön a mai állás szerint nincs koronavírussal fertőzött. 7 fő hatósági karanténba helyezett, külföldről hazajött, nem fertőző megfigyeltről van tudomásunk.
Az Önkormányzat fenntartásában működő az óvodák nyáron ügyelet biztosításával két hét karbantartási szünetet tartanak, az alábbi időpontokban:
• Szivárvány Óvoda: július20. – július 31.
• Napsugár, a Hagyományőrző és a Horvát Óvoda: augusztus 10. – augusztus 23. között.
A Bölcsőde augusztus 10-16 között ügyeleti rendszerben működik, és augusztus 17-19-ig zárva tart.
Az Általános Iskola ballagása június 12-én volt a Sportcsarnokban, a járványügyi szabályok előírásainak betartásával. A tanévzáró ünnepség elmarad.
Az iskola a honlapján keresztül tájékoztatja a diákokat, mikor vehetik át a bizonyítványukat, a 8. osztályosok a ballagás napján átvehették. Az iskola a diákjai részére nyári gyermekfelügyeletet, az Aradi utcai épületben tart.
A mai adatok szerint Tökölön a bölcsődében 36, az óvodákba összesen 198 kisgyermeket vittek be a szüleik.
A veszélyhelyzet megszűnésével a Tököli Polgármesteri Hivatalban is visszaállt a korábbi ügyfélfogadás, a higiéniai szabályok betartásával.
Az uszoda feletti konditerem megnyitását engedélyeztem.
A helyi vérvételi lehetőség is lassan újraindul.
A Fővárosi Vízművek a vízbázis védőterületre vonatkozó kijárási korlátozást a vészhelyzeti rendelkezések feloldása esetén is átmenetileg üzem- és szolgáltatásbiztonsági okokból fenntartja. Az enyhítések ellenére e területekre továbbra is csak és kizárólag a Fővárosi vízművek munkatársai, valamint gazdasági tevékenységet végzők kaphatnak belépési jogosultságot. Kérik a lakosság türelmét és megértését.
A postai szolgáltató az elrendelt egészségügyi válsághelyzetben jogosult a postai küldeményeket a személyes átadással történő kézbesítésére vonatkozó rendelkezések mellőzésével kézbesíteni.


Mivel a járvány nem ért véget, a járványügyi készenlétet továbbra is fenn kell tartani.
Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Hoffman Pál polgármester
Tököl, 2020. 06.19.