Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Hoffman Pál járványügyi tájékoztatója
2020 04 10

Péntekenként adok film információkat a járványhelyzetről. Ez az új információk miatt most nagypénteken is szükséges.

Először egy kis visszautalás, az elmúlt hetek döntései érvényben vannak. Ezek a városi honlapon, Facebook oldalon elérhetők. Jó támpontok az iskolai, óvodai, bölcsődei beiratkozásokhoz, az ügyek intézéséhez.De fontosak az idősek, fiatalok mozgásával kapcsolatban is.
A legfontosabb információ, hogy a kormány meghosszabbította a veszélyhelyzetet, így a vonatkozó jogszabályok is egyértelműek.
Új elem, hogy most az ünnepek alatt a polgármesterek területeik lezárására is felhatalmazást kaptak.
Erről Fáki László polgármester úrral is egyeztettünk. Tökölön a Kis-Duna parton és a Nagy-Dunai komp környékén tapasztalhatók olyan csoportosulásokat, amelyek járványhelyzetben megengedhetetlenek. Területi lezárást nem rendeltem el, de Üveges Csaba rendőrőrs parancsnok segítségét, azaz sűrűbb járőrözést kértem erre a két helyszínre.
A járványhelyzet számai Tökölön továbbra is bíztatóak:
1 gyógyultról van tudomásunk.
11 a házi karanténban lévők száma. Ez folyamatosan változik. Ketten kikerültek, de új karanténba helyezés is történt.
A 11-ből 2 fertőzött, és 9 nem fertőzött.
A Polgármesteri Hivatal alapfeladatként gondoskodik a rászorulók ellátásáról, de most 13 egyedülálló idős ember vásárlásait, ügyeit is intézzük. Köszönjük az önkéntesek segítségét is.
Mint korábban jeleztem, a szükséges szájmaszk mennyiséggel rendelkezünk. A Polgármesteri Hivatal munkatársai kérés szerint osztják ingyenesen az igénylőknek. Ezer fölött juttattunk el szájmaszkot a működő üzletekbe, és az idősotthonokba is. Minden kérést ki tudunk elégíteni, de köszönjük a magánszemélyek segítségét is.
Cégek is segítik a járványhelyzet elleni védekezést. Van, aki közvetlenül juttatja el adományait a rászorulókhoz, van, aki rajtunk keresztül.
Köszönöm a Képviselő-testület Fidesz-KDNP, CKE és az SZPE független képviselőinek személyes segítségét és a tiszteletdíj felajánlásokból biztosított adományokat is.
Külön köszönöm Zsoldos József élelmiszer felajánlását, és a Dunaharaszti illetőségű Walter Group Kft fertőtlenítőszert biztosító segítségét. Adományukkal mintegy 10.000 liter fertőtlenítő folyadék áll majd rendelkezésre a játszóterek újraindításához.
Veszélyhelyzet van, s látom más szervezetek gyors alkalmazkodását is. Üdvözöljük a Magyar Posta nagyobb biztonságot nyújtó intézkedéseit és fontosnak tartjuk a tököli idősotthonok biztonságát, felkészülésüket a járványügyi ellenőrzésre.
Veszélyhelyzet van mondtam, s ilyenkor határozott irányításra van szükség, nem lehet ötletelésre.
Helyzetünkben komoly biztonságot jelent az Operatív Csoport, Gaál Ágnes jegyző, Rácz Judit aljegyző és jómagam tapasztalata, felkészültsége, amelyet korábban az árvízi veszélyhelyzetekben, vagy a Százhalombattai ammónia balesetnél szereztünk.
Látjuk, hogy Budapest és Pest megye, így Tököl is fokozott fertőzésveszélynek van kitéve, így az eddiginél is nagyobb fegyelmezettségre van szükség.
Végül a járványügyi alapról. Egyértelmű, hogy a mi feladatunk a kormánnyal együttműködve a tököli családok védelme. Ha ehhez a munkánk mellett pénz kell, a legtermészetesebb, hogy azt a városi költségvetésből is zokszó nélkül biztosítjuk. A 2020. évi költségvetés újratervezésén már dolgozunk, s az évet stabilan, biztonságosan végigvisszük.
Kérek mindenkit, vegye tudomásul az korlátozásokat, hogy most az ünnepek, s a későbbi napjaink is biztonságosak legyenek!

Békés, nyugodt Húsvétot, jó egészséget kívánok mindenkinek!
Hoffman Pál polgármester
2020.04.10.