Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Költségvetés után, újratervezés előtt

Tökölön a költségvetés már régen a feladatokhoz igazodik. A 2020-as is programköltségvetés. Ez a városfejlesztési program végig beszélt, az igényeket, lehetőségeket figyelembe vevő, s a keresztény közösségiséget, patrióta, lokálpatrióta értékeket tükröző, 2020-ra történő aktualizálása. Maximális biztonságra törekedve alapozó évet terveztünk. A tervezési folyamatban minden korábbi felvetést, eredményt, új programesélyt figyelembe vettünk.

Gazdasági, pénzügyi elemzés, működési, -fejlesztési arányok, vagyongyarapítási kötelezettség s a kötelező feladatok, terhek adnak kiindulási alapot. Célunk egy hosszabb 13-15 éves és egy rövidebb 5 éves folyamat meghatározása. A célok, feladatok tervezéséhez minden adat rendelkezésre állt. Ugyanakkor, mint a járványhelyzet is mutatja a változások kritikus vizsgálatára és gyors alkalmazkodásra van szükség.

A gazdálkodással kapcsolatos kérdések rendszeresen napirenden vannak. A kötelező feladatok ellátása nem lehet kérdéses csakúgy, mint a fejlesztésekhez vállalt kötelezettségek teljesítése sem.

Viszont a vállalt feladataink újragondolása, időtartamokhoz, program elmaradásokhoz igazítása elengedhetetlen. Az informáltság, nyitottság és rugalmasság kulcskérdések az alkalmazkodáshoz. Pénzügyi vezérlés helyett a költségvetés menedzselésére van szükség. A Polgármesteri Hivatalban már folyik a járványügyi alapba került gépjárműadó és a kieső bevételek okozta helyzetet kezelő belső átcsoportosítási program előkészítése. A költségvetés bevételi és kiadási főszáma: 1.514,405 mFt. A kiegyensúlyozott gazdálkodás biztosítása mellett 60-70 mFt átcsoportosítási igénnyel számolunk. A veszélyhelyzetre tekintettel magától értetődőnek tartjuk a kormánydöntéshez való alkalmazkodást.

Mint minden költségvetés a 2020. évi is üzenet a tököliek felé. A számok tartalmakat értékrendet közvetítenek, így magától érthetődő, hogy mindenkitől képviselőktől, munkatársaktól, minden Tökölitől együttműködést kérünk.

Tököl, 2020.04.08.

Hoffman Pál
Polgármester