Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Hoffman Pál polgármester tájékoztatója

Tisztelt Tököliek!

A mai tájékoztatás indító gondolata, két örömteli szó: Enyhültek az előírások!
Tökölön a mai állás szerint nincs koronavírussal fertőzött, és 8 fő hatósági karanténba helyezett, külföldről hazajött, nem fertőző megfigyeltről van tudomásunk.
Május 18-án megtörtént a játszóterek fertőtlenítése és újra nyitása.
2020. május 25-étől a tököli önkormányzati és magánóvodák, valamint a bölcsőde a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. Mai napon, Tökölön a bölcsődei ellátásban 35, az óvodai ellátásban összesen már 170 gyermek vesz részt. Az óvodák és a bölcsőde 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be.
Június 2-től az iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. Június 26-áig az étkezést is biztosítani kell számukra.
Június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak.
Visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre. A szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket. A rendelet csütörtöktől lépett életbe.
A Sportcsarnok újra nyitását, s az öltözőhasználat nélküli, kislétszámú edzések lehetőségét megteremtettük.
Nagy az érdeklődés a nyári táborozás iránt. A Kis-Dunaparti önkormányzati üdülőt csakúgy, mint eddig, tököli óvodások, iskolások, és fiatalok helyi közösségei vehetik igénybe. Giczi Miklós iskolaigazgató tájékoztatása szerint az általános iskolás csoportok csak napközis rendszerben táborozhatnak. A többiek „ottalvós” rendszerben is használhatják, természetesen mint eddig, térítésmentesen a létesítményt.
A Tököli Polgármesteri Hivatalban 2020. június 2-tól az ügyfélfogadási korlátozást részlegesen feloldjuk. A hivatal ügyfélfogadási ideje hétfőn 8 órától 16 óráig, szerdán 8 órától 16 óráig, pénteken 8 órától 12 óráig tart.
A korlátozások enyhítése ellenére kérjük, hogy a személyes megjelenésre a halaszthatatlan és feltétlen személyes megjelenést igénylő ügyekben és lehetőség szerint telefonos időpont egyeztetést követően (telefonszám: +36 24 452-900) kerüljön sor.
A hivatalba való belépéskor kérjük az ügyintézőktől és más ügyfeleinktől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot megtartani és a hivatalban való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (maszk, sál, kendő) viselni.
Tájékoztatjuk Önöket továbbá arról, hogy ügyeiket a https://e-onkormanyzat.hu portálon is bonyolíthatják. A portál ügyfélkapus belépést követően használható. A kezdőképernyőn el kell fogadni az oldal általános szerződési feltételeit, majd ki kell választani Tököl Város Önkormányzatát. Ezt követően lehetőség van a nyomtatványok igénybevételével új ügyet indítani, a folyamatban lévő ügy állapotát megtekinteni, adóegyenleget lekérdezni és bankkártyás átutalással adót befizetni.
Ha az ügyindítás menü nyomtatványai között nem találnak megfelelőt, a https://epapir.gov.hu oldalon - szintén ügyfélkapus azonosítást követően - szabadszöveges beadványt küldhetnek be.
Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfeleink egyes beadványait kivételesen a hivatal@tokol.hu e-mail címen is fogadjuk.
Amennyiben semmilyen elektronikus úton nem tudják eljuttatni hozzánk beadványaikat, kérjük, hogy azokat postai úton adják fel, vagy a polgármester hivatal előtt elhelyezett gyűjtődobozba dobják. A gyűjtődobozban hagyott beadványokat csak az egészségügyi várakozási idő leteltével dolgozzuk fel.


Az ország teljes területén megszűnik a kijárási korlátozás. A védelmi intézkedéseket azonban be kell betartani. Mindenkit arra kérek, hogy az ismert előírásokat következetesen tartsa be! A vasárnapi Hősök Napi és a június 4 -i Nemzeti Összetartozás napi megemlékezéseket megtartjuk. A helyszíneken a megemlékezés virágai elhelyezhetők.
Jó egészséget, jó hétvégét kívánok mindenkinek!
Hoffman Pál polgármester

Tököl, 2020. 05. 29.