Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tisztelt Tököliek!

Az elmúlt hetekben számos intézkedést hoztunk a családok és a velünk kapcsolatban lévő vállalkozások segítésére.

Május 4-től ügyeleti rendszerben valamennyi óvoda megnyitotta kapuit. Természetesen a biztonsági szabályok betartása továbbra is fontos. Ezen a héten az óvodákba 35, a bölcsődébe 8 gyermeket vittek be szüleik. A nem önkormányzati fenntartású óvodákban is ügyeleti rendben történik a gyermekek ellátása.

Megszüntettük a Dunai lezárást.

Május 18-án, hétfőn megkezdjük a játszóterek fertőtlenítését, és azokat fertőtlenítés után folyamatosan megnyitjuk. A játszóterek tisztántartása a veszélyhelyzet előtt kialakított rendben fog zajlani.
Új helyzetet teremtett a kormány a zárt terű sportlétesítményekre vonatkozóan. A jövő héten előkészítjük a Sportcsarnok újra nyitását, s az öltözőhasználat nélküli, kislétszámú edzések lehetőségét megteremtjük.

Tökölön igazolt koronavírusos személy nincs. Hatósági házi karanténban 2 személy tartózkodik. A korábbi személyekre vonatkozó rendelkezések megszűntek.
Bízom benne, hogy ez már a kilábalás kezdete. Az aggódás és bezárkózás két hónapja után elkezdünk visszatérni a járvány előtti életünkhöz.

Furcsa helyzettel szembesültünk itt Tökölön, mert azok, akik korábban nagyobb szigort, több lélegeztető gépet, a szájmaszkok kötelező viselésének elrendelését követelték, véleményt váltottak: túlzás az egész, sok a korlátozás, a tiltás többet árt, mint használ, mondják.

A tököli koronavírussal fertőzöttek megismerése, személyes tapasztalataink, a lélegeztető gépre került dunaharaszti háziorvos beszámolója, a négy halottról szóló érdi információ kellő figyelmeztetés. A járványt komolyan kell venni! A fegyelmezettség, a türelem, és a helyzethez igazodó szabályozás a lazább időszakban is biztonságot ad. Az idősebbeknek az ’56-os forradalom, a fiatalabbaknak az árvízi veszélyhelyzetekben megtapasztalt összefogás vált életélményévé.

A mostani fiataloknak az iskolabezárás, az otthoni digitális tanulás, a bezártság és a szorosabb családi együttlét marad meg életre szólóan.

Még egy ideig másképpen kell élnünk, mint eddig, de idővel túljutunk ezen a korszakon is.
Sok megkeresést kapok a Summerfesttel, s általában a rendezvényeinkkel kapcsolatban. A még érvényben lévő szabályozások miatt azonban várakozó állásponton vagyok. A Summerfest a korábbi formában biztosan nem rendezhető meg.

Természetesen szeretnénk méltóképpen emlékezni Trianonról, Szent István napjáról, s Tököl első írásos említésének 750. évfordulójáról.

Azt, hogy hogyan még nem tudhatjuk, de készülünk. Bízom benne, hogy a közösségi élet is újraindul, s lesz lehetőségünk mindenre.

Jó hétvégét, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Hoffman Pál polgármester

Tököl, 2020. 05. 15.