Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Hoffman Pál polgármester tájékoztatója

Tisztelt Tököliek!

Tökölön a mai állás szerint nincs koronavírussal fertőzött, és 1 fő hatósági karanténba helyezett, de nem fertőző megfigyeltről van tudomásunk.

A kormány a változó szabályozással kézben tartja a járványt. Amennyire lehet, helyre kívánják állítani az emberek megszokott életét, a gazdaság válság előtti működését.

Bízom benne, hogy a változások Tökölön is megtartják a kedvező helyzetet, ami a kezelésre szoruló betegek alacsony számát illeti. A gazdaság lassulásának megállására, s a lefagyott közösségi élet újraéledésére számítok.

Az új rendben nőni fog a személyes kontaktusok száma, de már megtapasztaltuk a Tökölön lefolytatott vizsgálatok, s a tőlünk kórházba került betegek esetében, hogy az egészségügy felkészült az ellátásukra. Természetesen mi is mindent elkövetünk, hogy a vírus terjedése Tökölön is alacsony szinten maradjon.

A Polgármesteri Hivatalban és az intézményekben újra elemezzük a helyzetet, s az információkhoz igazítjuk döntéseinket. Az óvodai működés esetében új szabályozást alakítottunk ki. A hivatali ügyintézés, a szabadtéri sportpályák, játszóterek, az uszoda és a sportcsarnok használatát illetően nincs változás.

A járványveszéllyel kapcsolatban 100 mFt-os nagyságrendű költségvetési átalakításon dolgozunk, s természetesen minden lehetőséget kihasználunk költségeink csökkentésére. Élünk a Kormány által biztosított foglalkoztatási támogatásokkal, s kihasználjuk a munkáltatói, illetve munkavállalói adókedvezményeket. A városfenntartás során jól kialakított rendszerben folyik a közfoglalkoztatás.

Amennyiben a kormány a munkahelybővítésnél a közfoglalkoztatási lehetőségeket is növeli, természetesen készenállunk új munkatársak fogadására.

Képesek vagyunk úgy alkalmazkodni a körülményekhez, hogy a váltoások egy részének pozitív fejleményei lesznek. A digitalizáció, a távmunka vagy az otthoni munkavégzés bizonyos területeken részleges foglalkoztatási gyakorlatunkká is válhat.

Jó érzés megtapasztani, hogy a járványhelyzetben megismert segítőkészségre és kapcsolatrendszerre cégekkel, magánszemélyekkel folyamatosan számolhatunk.

Ezúton is köszönöm a múlt heti felajánlásokat a Szimplast Kft-nek, hogy értékes csomagokkal öt rászorulónak szereztek örömet. Köszönet minden civil segítőknek is. Mindent megteszünk azért, hogy az emberek elfogadják a vírussal való együttélés változó szabályait, s hogy Tököl fegyelmezetten működő, biztonságos város legyen.

Jó hétvégét, jó egészséget kívánok mindenkinek!
Hoffman Pál polgármester