Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tisztelt Tököliek !

Már több mint egy hete a magyar kormány vészhelyzetet rendelt el. Ez az Önkormányzatok működésében is jelentős változásokat eredményezett. Új feladatokat kell megoldanunk, új körülmények között.

Mindannyian, akik rész veszünk a város oktatási, egészségügyi, közbiztonsági közigazgatási, szociális és általános ellátási feladatainak megoldásában, átérezzük felelősségünket. Fontos, a családok, a város életét befolyásoló döntéseket hoztunk, hisszük, hogy ezekkel tehetünk valamit a járvánnyal szemben, nemcsak passzív elszenvedői vagyunk a kialakult helyzetnek.

Bezártuk a bölcsödét és az óvodákat s ügyeleti rendszerben fogadjuk azokat a gyerekeket, akiket a szülők nem tudnak otthon ellátni.
Az általános iskolásokra is kiterjedően biztosítjuk a közétkeztetést is minden igénylő számára.
Ez naponta 11 óvodást és 17 fő iskolást plusz 13 fő felnőtt szociális étkezőt jelent.
Március 17-től bezártuk a Sportcsarnokot és a Városi Uszodát, és a Művelődési Házat és lemondtuk a rendezvényeket. Ezen a héten a játszótereket is lezártuk.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a speciális törődést, illetve házi ellátást igénylő időseket.
Megszüntettük a helyi vérvételi lehetőséget.
Telefonos egyeztetés után, a Védőnői Szolgálat helységében fogadjuk az oltásra, szűrésre érkező csecsemőkkel a szülőket.
Változott a Polgármesteri Hivatal ügyintézési rendje is, a személyes ügyfélfogadásra csak is elkerülhetetlen ügy esetében kerülhet sor.
Házi karanténról szóló hatósági elrendelésről nincs tudomásunk, amennyiben erre sor kerül az ellátás biztosítását megoldjuk.

Észszerű és átgondolt cselekvéssorozat van mögöttünk, de tudjuk, a neheze még hátra van.

A kormány által működtetett hivatalos kommunikációra építve folyamatos nyílt tájékoztatással biztosítjuk, a tököli családok megfelelő informáltságát, ezzel is megelőzve a negatív hangulatkeltést.

Végezetül köszönöm az orvosok, gyógyszerészek, tanárok, óvónők, védőnők, önkormányzati és közigazgatási dolgozók, postai dolgozók és a családok ellátásában résztvevők áldozatos és felelősségteljes munkáját s a tököliek jogkövető magatartását. S kérek mindenkit, kiemelten azokat, akik számára a vírus különös veszélyt jelent tegyenek meg mindent egészségükért mindennapi életünk biztonságának megőrzéséért.

Tököl, 2020. március 20.

Hoffman Pál

polgármester