Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


A jövő városképe a múlt hagyományaira építve
Köszöntő


Egy város arculati kézikönyve különös valóság. Sokféle történetet, információt, gondolatot, véleményt gyűjtünk benne össze a múltból, a tegnapokból, abból a valóságból, amelyeket már közösen létrehoztunk. Az összkép benyomásai alapján szerkesztjük, formáljuk, tervezzük, majd mindebből egy adott pillanatban, a jelenben dokumentumot készítünk. Egy kézikönyvet, amely a természeti és épített környezetünk korlenyomatát összegzi, hogy az eredendő múltból szolgálja a jövőt.
Tököl Város Arculati Kézikönyve bizonyos szempontból kevesebb, más szempontból pedig több az alapanyagnál. Benne összegezzük a hosszú évtizedek alatt létrehozott Tököl arculatát. Reményeink szerint úgy, hogy közben változtatni, formálni is képesek vagyunk a valódi világon, hiszen a valódi világ rólunk szól, a város életét tükrözi, alakítása Tököl város közösségének kezében van.
Hiszem, hogy az életünket, a minket körülölelő épített és a természeti környezetünket, azt, hogy ne csak jól, de szépen is éljünk, csak együtt vagyunk képesek formálni. Ebben a folyamatban a keretek létrehozása elengedhetetlen, mert szépet csak rendezett körülmények között, harmonikusan lehet életre kelteni.
A Településképi Arculati Kézikönyv ennek a harmóniának az eszközeit hivatott összegezni és bemutatni, hogy mintaként szolgáljon környezetünk alakításában. A természeti és épített környezetünk több mint puszta geometriai alakzatok, terek és utcák összessége. Az itt élő emberek többlettartalommal ruházzák fel, kultúrával és szellemmel töltik meg a helyet, Tököl városát, amely a településkép formájában tart tükröt elénk.
Ennek a tükörnek a lenyomata ez a kézikönyv, amely a jövő településképének alakítására kíván napjainkban a múlt hagyományaira építve kézzelfogható útmutatóként szolgálni.
Kívánom, hogy mindenki lelje örömét benne, és használja saját környezete és városunk szépségének építésére.

Üdvözlettel:
Hoffman Pál
polgármester