Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tököli küldöttség Kürnachban
Németországi partnerkapcsolat

Tököl egyik legaktívabb közössége, a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület több éve ápol szoros kapcsolatot a Bajorországi Kürnach Katonai hagyományőrző Egyesületével. Kiss László tököli és Rainer Schmidt erőfeszítéseinek eredményeként már 2018-ban egy közel 40 tagú kürnachi küldöttség járt Magyarországon. Két napot Tököl vendégeként töltöttek el, helyi és budapesti programokkal.
Thomas Ebert Kürnach polgármestere 2019. évben az együttműködés folytatásának szándékát jelezve meghívta Tököl Város Önkormányzat küldöttségét városukba, advent első hétvégéjére.
A 2019. november 29-december 2. közötti hétvégén a tököli küldöttség, Hoffman Pál polgármester, Gergics Illés alpolgármester, Szabó Károly, Sovány András bizottsági tagok és a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai színvonalas kulturális programon és karácsonyi vásáron vettek részt. A városházán szeretettel fogadták a tököli vendégeket.
Az egész program felelőse, tolmácsa, háziasszonya Kiss Regina volt, aki született tököliként, de már tiszteletbeli kürnachiként elévülhetetlen érdemeket szerzett a partnerkapcsolati találkozó létrejöttében, sikerében.