Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


A megye kiválóságiat köszöntötték a Megyenapon. Rimóczi Lászlóné

Pest Megye Közgyűlése köszöntette a jubileumi, 20. megyenapi díjazottakat. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 360 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.
Szabó István, a megyei közgyűlés elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy „minden egyes év decemberében különleges jelentéssel bír a számunkra az első pénteki nap, amikor arra emlékezünk, hogy 360 évvel ezelőtt a Vármegye visszanyerte egységét.” Majd megköszönte a díjazottak munkáját példamutató helyállásukat. „Az erőfeszítéseket, a lendületet és a bátorságot, az eredményeket és a sikereket. 1,3 millió ember él Pest megyében, és az ő életük, életminőségük lett jobb azért, mert mindig voltak közöttünk olyanok, akik bátrak voltak és mertek. És így bebizonyították, hogy itt lehet – sőt érdemes – élni, tanulni és dolgozni.”
A Közgyűlés Nemzetiségekért Díjat adományozott Rimóczi Lászlóné részére a német nemzetiségi kultúra közvetítésében, oktatásában elért eredményeiért, mellyel hozzájárult a német-magyar kulturális összetartozás erősítéséhez.
Rimóczi Lászlóné születése óta Tökölön él. Szülei és nagyszülei sváb származásúak. A Német Nemzetiségi Asszonykórusnak 29 évig tagja, a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 17 éve tagja, 9 évig elnöke volt.
Nemzeti és városi ünnepeken, megemlékezéseken, Tököl közösségi rendezvényein rendszeresen, aktívan részt vesz saját, német közösségével, ahol eredeti sváb ételeket és süteményeket kínálnak a vendégeknek. A Zenés Nyári Esték keretén belül sváb zenekart hívnak, a báli szezonban sok éve közösségük szervezi a hagyományos bátyus svábbált. A kényszermunkára hurcolt sváb származású áldozatok emlékét őrző táblát minden évben megkoszorúzzák. A hagyományok ápolásáért, a nyelvoktatásért és a kultúra megőrzéséért dolgozik évtizedek óta.