Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Pest Megye Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat kapott Tököl

Pest Megye Közgyűlése köszöntette a jubileumi, 20. megyenapi díjazottakat. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 360 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.
Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. A közgyűlés köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.
Pest Megye Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Tököl Város Önkormányzata részére a település megújításáért, fejlesztéséért tett erőfeszítései elismeréseképpen, melyek révén a települési környezet, az itt élő emberek életének minősége példamutatóan fejlődött.
Tököl jelentős mértékben megújult városközpontján, közterületein, intézményein észrevehető a tudatosság és a tervezettség. A sokszínű, de összességében mégis egységes megjelenésű településközpont jól illeszkedik a város léptékéhez, arányaihoz. Az elmúlt évek során megújított középületek, esztétikus homlokzatok pedig szép hátteret biztosítanak a különböző jellegben kialakított parkoknak, sétányoknak.
A város központjának rehabilitációja során a meglévő parkok felújításával egy hangulatos és élhető tér-együttes jött létre, amely a lakosság kedvelt pihenő- és találkozóhelyévé vált.
A változatos kertépítészeti megoldásokkal, modern elemek alkalmazásával kialakított zöldterületek gyöngysorként fűzik fel a központi intézményeket. Az önkormányzati fejlesztések, valamint az általuk generált magánberuházások révén szép és biztonságos környezet megvalósítására került sor. A díjat Hoffman Pál polgármester vette át.