Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Közlekedési megbeszélés Szigetszentmiklóson

Szeptember 23-án megbeszélést tartottak Szigetszentmiklóson a Szigethalom, Mű út-HÉV átjáró és környezetének közlekedését javító koncepcióterv egyeztetése érdekében. A törekvés, a három érintett település (Szigetszentmiklós, Szigethalom és Tököl) forgalomszervezésének javítására irányul, tekintettel a Mű út és a Gyári út kereszteződésénél a HÉV-átjáró körüli közlekedési nehézségek megoldására, enyhítésére. A közlekedési tervezőmérnökök hatástanulmányaiból kiderült, hogy a bemutatott tervek már átmenetileg is csökkenthetik a nehézségeket. A tervezett beruházás több ütemben valósulhat meg. A eredetileg a HÉV átjáró tervezésével megbízott csapat szélesebb kitekintéssel a Hunyadi –körforgalom fejlesztésével is számol. Hoffman Pál polgármester megismételte korábbi felvetését a Tesco körforgalomtól a Hunyadi körforgalomig tartó lehajtó sáv kialakításáról. Felhívta a figyelmet a közlekedésben részt vevők által spontán kialakított gyakorlat előnyeire. Fáki László Szigethalom polgármestere a tököli egyenes előtt lezárt BKK HÉV átjáró lehetőségét vetette fel. Ennek hatása különösen a felújítási munkák idején lenne érezhető.
A közlekedésszabályozás új jelzőlámpák kihelyezésével, az út szélesítésével, valamint a „Hunyadi-körforgalom” többsávos, turbósításával kezdődhet, melyre a Gyári út forgalma közvetlenül bekötésre kerülne. Ez első lépése lehet a jövőben kialakítandó Mű út – HÉV-csomópont fejlesztésének. 
A szigetszentmiklósi egyeztető fórumon részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő; Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója; az Innovációs és Technológiai Minisztérium; a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai; továbbá a Volánbusz Zrt.; a Magyar Közút Nonprofit Zrt.; a FŐMTERV Zrt. szakemberei, valamint Fáki László Szigethalom és Hoffman Pál Tököl polgármestere.