Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


A Dohány család nélkül nincs igazi Búcsú Tökölön
Csocsesz az utcabálon

A tököli búcsú évtizedek óta a város egyik legnagyobb eseménye volt. Bár a keresztény hagyományt őrző templomi búcsúk élménye, jelentősége nem a régi, eddig közös szórakozás, családi együttlét kiváló alkalma volt. Sajnos a több generáció óta hintáival, korszerű gépeivel tökölieket szórakoztató Dohány család idén más helyszínre települt. A megmaradt kézművesek, árusok, dodzsem és gyermekvasút, trambulin nem jelentett túl nagy vonzerőt, mondhatni csalódást okozott az esps időben is kilátogatóknak.
Hoffman Pál polgármester a mutatványos családokkal egyeztetve jövőre új helyzetet kíván teremteni. Mint elmondta, alkalmazkodni kell az új helyzethez, ahhoz, hogy önmagában a Búcsúnap nem elég vonzerő, nem hoz elég bevételt a cégek számára. A rengeteg új wellness hely, a számtalan kerületi, városi esemény komoly vonzerő, s mint a „búcsúsok” elmondták, ma már az ingyenes koncertekkel összekötött alkalmakkal a régi egyházi ünnepek nem tudnak versenyképesek maradni. Hoffman Pál polgármester jelezte, készül a jövő évi eseménynaptár, amelynek összeállítása során az idei tapasztalatokat is felhasználják. Az egyik lehetséges irány a búcsúnapokra szervezett koncert eseményeket jelenti. A másik lehetőség a szórakoztató eszközök adott napi bevételének biztosítása, s így az ingyenes használat elérése.
Örömteli viszont, hogy a Czirkó Ferenccel közösen szervezett utcabálon rendkívül jó hangulatot teremtett a Ledina zenekar, s bár az eső miatt táncterembe kényszerültek a résztvevők, mind a délszláv program, mind Csocsesz fellépése, melyet az önkormányzat finanszírozott, sikeres volt.