Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Biztonság és fejlődés egyidőben

Tököl gazdaságpolitikai döntéseit több cél határozza meg.
Az első cél a város gazdasági erejének, a növekedés ütemének magasan tartása, gyorsítása. Változatlan helyi adó-feltételek mellett a bevétel-növekedés új cégek Tökölre vonzásából és az itt működő vállalkozások eredményességének segítésével érhető el. Gazdaságösztönző terület-felhasználási politika, kéz a kézben az átlátható, kiszámítható adófeltételekkel hosszabb és rövidebb távon is a tököli cégek, közvetve a tököli családok érdekeit szolgálják. Napjainkra a munkaerőhiány jellemző, Tökölön több száz új munkahely jött létre, jelentős részük betöltetlen, azonban a vállalkozások száma és bevételeik versenyképességüket igazolják.

A második cél a város vagyonának gyarapítása. Ennek érdekében készülnek a pályázatok, erősödik az együttműködés a Tökölön működő vállalkozásokkal, de ezt a célt szolgálják a lakosság által végzett közműfejlesztések is. Különösen nehéz feladat ez úgy, hogy adóemelésektől, új adók bevezetésétől 2002 óta eltekintettünk. A költségvetés és gazdálkodás fegyelmezettsége, kedvező kondíciók kialakítása nagy óvatosságot igényel.

Az előbbi célok tárgyalása átvezetett bennünket a stratégiai célok meghatározásához, a tököliek által igényelt, támogatott irány és a feladatok precíz meghatározásához. A szisztematikus, rövid távú döntésekhez is. Ma a legfontosabb az ütemezett lakosságszám-növekedés megtartása, az ehhez szükséges városfejlesztési, terület-felhasználási döntések biztosítása. A családok európai szintű intézményi, szolgáltatási, közlekedési, szociális, oktatási, közbiztonsági, környezeti igényeinek kielégítése. Stratégiai kérdés a tököliek munkajövedelmének, a családok bevételeinek növelése. A települési és a családi költségvetések válságállóságának erősítése.

A lényeg világos: bonyolult és soktényezős az önkormányzati, a Képviselő-testületi munka. Egyszerre akarunk fejlesztési forrásokhoz jutni (ami saját forrás biztosítását igényli) és akarjuk megőrizni költségvetési önállóságunkat, cselekvőképességünket is.

Távlatosan gondolkodva, jó sakkjátékos módjára előre mérlegeljük az alternatívákat, döntési lehetőségeinket s azok következményeit. Ez a tudatos gondolkodás tette eredményessé Tökölt az elmúlt évtizedekben, s ez a garancia a sikeres folytatásra is.