Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tájékoztatás kóbor ebekkel és állatvédelemmel kapcsolatban

Az utóbbi napokban bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz egy a közterületen balesetet okozó az utcán felügyelet nélkül tartózkodó ebbel kapcsolatban, valamint egy háziállatnak – a körülményekből megállapíthatóan – ismeretlen személy általi állatkínzás miatt történt sajnálatos elpusztulása okán.

A közterületen megjelenő kóbor ebről való tudomásszerzéskor a Polgármesteri Hivatal haladéktalanul értesíti a vele szerződésben álló gyepmesteri vállalkozást. A vállalkozás a kóbor eb befogása céljából a bejelentést követően azonnal kiszáll az érintett helyszínre. Eb által történt támadás esetén az illetékes vállalkozás az állatot azonnal megfigyelése céljából karanténba is helyezi.

Az utóbbi napokban történt eset kapcsán fontos megjegyezni, hogy a bejelentést követően a közterület-felügyelő haladéktalanul értesítette a gyepmesteri vállalkozást, melynek munkatársai a közterület-felügyelővel együttesen igen gyorsan meg tudtak jelenni az érintett területen az eb felkutatása céljából.

Továbbá az Önkormányzat felkérte a Tököli Rendőrőrsöt, hogy az érintett területeket járőrözésük során folyamatosan ellenőrizzék. A bejelentők mindenről tájékoztatást kaptak.
A kóborló ebek befogása és a jelenség megszüntetése nem lehet eredményes azonnali lakossági jelzések, bejelentések nélkül.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a közterületen esetlegesen felügyelet nélkül megjelenő (kóborló) ebek észlelésekor haladéktalanul hívják a Polgármesteri Hivatal (24)520-900 telefonszámát.
Továbbá olyan esetekben, mint az állatkínzással kapcsolatos bejelentés az Önkormányzatnak nincsen lehetősége intézkedni. Ezekben az esetekben a megelőzés, illetve az eset felderítése és a visszatartó hatás kiváltása érdekében a Rendőrségen kell a feljelentést megtenni, mivel az eset bűncselekmény tárgyát képezi.