Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


SZEPTEMBERIG LEZÁRJÁK AZ M0 AUTÓÚT SZIGETSZENTMIKLÓSI CSOMÓPONTJÁNAK ÉSZAKI LE- ÉS FELHAJTÓJÁT

Az M0 autóút fejlesztése a következő szakaszához érkezett, melynek során megkezdték a 19-es km-nél a szigetszentmiklósi csomópontban az M1 felé vezető oldal felújítását az M0 autóút főpályáján, így 2019. június 11-től megszűnt a kihajtási lehetőség a csomópontnál és itt a le- és a felhajtóágat is lezárták. A felújítás ideje alatt az M1 felé vezető irányból a halásztelki csomópont biztosítja a fel- és lehajtás lehetőségét. Fontos tudni, hogy az M5-ös felől érkezők a 19-es km-nél található (SHELL) benzinkútra sem tudnak kihajtani. A munkálatok miatt ezen az oldalon várhatóan 2019 szeptemberéig megszűnik a lehajtási lehetőség.
A pihenőhely belső útján továbbra is elérhető az 51101 j. út, az üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland M0 Hotel Étterem megközelítése.
A munkálatok során a kivitelező az aszfalt burkolatot beton burkolatra cseréli az M1-es autópálya felé vezető oldalon, melynek megvalósításához a lezárt pálya területén megkezdte a burkolat és pályaszerkezet bontását. Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően a betonburkolatnak megfelelően kialakított új pályaszerkezetre fogják megépíteni a 26 cm vastag beton burkolati réteget. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken.
A korlátozás az M5 autópálya irányába történő fel-, és lehajtást nem érinti.
A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

 
A biztonságos munkavégzés és a 2×2 sávos közlekedés fenntartása érdekében újabb, jelentős terelés átépítési munkákat végeztek el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szigetszentmiklósi mérnökségének szakemberei.
A terelés kiépítése az M5-ös autópálya felé vezető oldalon 2018. március 9-én, szombaton kezdődött a szükséges burkolati jelek felfestésével, mellyel a forgalmat a leálló és külső sávra terelték. A halásztelki és szigetszentmiklósi csomópontokban ezzel együtt szűkített lassító és gyorsító sávokat alakítottak ki. A munkálatok során 6 kilométer hosszban, mintegy 2500 m2 sárga burkolati jelet festettek fel, és megközelítőleg 400 darab sávos terelőtáblát helyeztek ki.