Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
     Pályázatok 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Tököl biztonságos város

Több, mint 8000 órát teljesítettek a polgárőrök

Szabó Károly elnök beszámolója a közgyűlésen
„Az Egyesület létszáma 2018. év elején 66 fő, év végén 67 fő, mely egy fő távozó és 2 fő új tag belépését jelenti.

A megelőző éveknek megfelelően a járőrszolgálatot gépkocsival, túlnyomó részt önállóan végzi a tagság. Az éjszakai szolgálatok egy részét a rendőrséggel közösen teljesítjük. Egyesületünk kiemelten jó kapcsolatot ápol a helyi rendőri szervezettel. A teljesített járőrszolgálati órák számának megoszlása a következők szerint alakult: önállóan 542 fő 8 267 óra, rendőrrel közösen 36 fő 312 óra. Ez a tavalyi 5 226 óraszámhoz képest kiemelkedően jelentős, 64,16 %-os növekedés.

Tanítási időszakban az iskolák környékén van rendszeres járőrszolgálat és a gyerekek zebrán való biztonságos átkelése érdekében a tanítás megkezdése előtti és utáni időszakban van polgárőri biztosítás. Ilyen jellegű baleset 2018-ban nem következett be. Az óvodák, a bölcsőde és környékük ellenőrzése napi rendszerességgel ellátott feladat.

Egyesületünk folyamatosan részt vesz az Önkormányzat, az Egyházak, civil- és egyéb szervezetek rendezvényeinek, ünnepségeknek a biztosításában (kulturális-, sport- és szabadidős rendezvények).

A lakossági megkeresések és bejelentések segítik az Egyesület munkáját. Ezen megkeresésekre való gyors és hathatós reagálás építik az Egyesület elfogadottságát, tevékenységének és lehetőségeinek bővülését.”

Hoffman Pál polgármester a város lakóinak nevében megköszönte a polgárőrök odaadó munkáját s kiemelte annak jelentőségét a tököli családok biztonságában.