Tisztázták a számokat

  • A bizottsági és képviselő-testületi vitát követően a Polgármesteri Hivatal pénzügyi szakembereinek számai alapján tisztázták az internetes médiában terjedő számok valósághoz való viszonyát, vagyis, hogy azok valótlanok.
    A valóság, hogy Hoffman Pál végkielégítése bruttó 2.925.000. Ft, nettó 2.486.250.- Ft.  3 havi jutalma szintén nettó 2,4 mFt.  Ebből az első tételre a BM pályázat alapján központ forrás várható.  Tehát a költségvetést 2,4 mFt terheli. Minden más szám vagy javaslat az új képviselő-testület döntése nyomán születhet.  A Képviselői, bizottsági, alpolgármesteri térítési díj változtatására megtett javaslat szintén teljesen más összegről szól, mint ami a vitában és a nyilvánosságban felmerült. A valós összeg bruttó: 4.993.000.- Ft, nettó: 3.878.475.- Ft. Tehát a Hoffman Pál polgármester és a teljes bizottsági, képviselői kört érintő összeg: 7,9 mFtt-tal terheli a költségvetést. Összehasonlításként megállapítható, hogy más településeken csak a polgármester éves jutalma 6 havi jövedelem. A kiegészítő javaslatok alapján telefonszám átírást. laptopok, fényképezőgép megvásárlását engedélyezte a testület.
  • 500-500 eFt-ot biztosított a képviselő-testület a fogorvosok rendelő felújítási munkáihoz, ez a teljes összeg 30 %-át teszi ki.
  • Feloldottak egy létszámstopot is. Ennek következtében a bölcsőde vezetője felhatalmazást kapott egy üres álláshely betöltésére.