Biztos költségvetési alapok. Precíz, szabályozott átállás

A választási menetrendet félreértve sokan már az újonnan megválasztott városvezetést keresik a Polgármesteri Hivatalban, ezért szükségesnek látom tisztázni, hogy az új csapat csak októberben kezdi meg a munkát.

2024. szeptember 30-ig az irányítás felelőssége a jelenlegi polgármesteré és képviselő-testületé. Az átmeneti időszak nem jelent a munkában kockázatot, mert az új csapat tagjai között jelenlegi képviselők is vannak, akik eddig is és a hátralévő hónapokban is megkaptak minden korábbi dokumentumot, ismerhetnek minden szerződést.

Az átadás-átvételi eljárás is biztonságos, mert egy pontosan szabályozott, kötött aktus során összeállított dokumentumcsomag várja az új polgármestert. A pénzügyi döntések a költségvetési helyzetnek megfelelően születnek, ezek a napi munkát teszik zökkenőmentessé, illetve korábban jóváhagyott útépítési beruházást biztosítanak. Visszük tovább a megkezdett nagy projekteket is, ez ebben az évben a Napsugár-Horvát Óvoda bővítését, korszerűsítését jelenti, de dolgozunk a Tököl-Szigetújfalu közötti kerékpárút tervének előkészítésén is.

A következő képviselő-testület tagjai és Tóth Zoltán József polgármester nyitott ajtókra, segítőkész vezetőkre találnak a Polgármesteri Hivatalban. Mint eddig is, az intézményeinkkel együtt az állampolgári érdeklődésre is nyitottak vagyunk.

Az eddigiek során a város adósságállománya és a költségvetés biztonsága iránt tapasztalunk érdeklődést. Ismét megerősítem, hogy a 2024. évi költségvetés olyan szinten egyensúlyban van, hogy a tervezett bruttó 64 M Ft-os útaszfaltozásra is jut forrás. Hitelterhünk 800 M Ft-os, 1 milliárd Ft-os álhírét már nem is cáfolom. Bízom benne, hogy egyszer csak rögzül a valóság, hogy jelenleg 193 M Ft hitelt törlesztünk évente 48 M Ft-os részletekben, s ez 2027-ben jár le.

Mint látható, minden feltétel adott a jövő évi és a hosszútávú kiegyensúlyozott gazdálkodáshoz, fejlesztésekhez.