Tököl jó lehetőség a beruházóknak

 

A rendszerváltozás során Tököl a győztes, sikeres települések közé került. Óriási tempóban fejlődött, várossá vált. Mindezt jól mutatják az új és felújított épületek, az út-, járdaépítések kilométerei, a közműfejlesztések számai, de a lakás- és lakosságszám-növekedés is. Kiemelendő a környezet- és természetvédelmi fejlesztéseink jelentősége is. Költségvetési szempontból fontos, hogy kialakult egy ipari, kereskedelmi vállalkozási kör, s erősödnek a tököliek tulajdonában lévő cégek. Bevált a városvezetés több lábon állásra törekvő kis- és középvállalatokat vonzó területfejlesztési stratégiája.
Földrajzi elhelyezkedésünkből adódóan Tököl nem riválisa Szigetszentmiklósnak, Dunaharasztinak, de területeink és sajátos beépítési szabályaink miatt előnyünk Szigethalommal, Halásztelekkel és Ráckevével szemben megtartható.
Eredményeinket a beruházásvonzás, területfejlesztés, munkahelyteremtés és a helyiadóbevétel-növekedés felől nézve, egyértelmű, hogy komoly alternatíva vagyunk a Csepel-szigeten. Ráadásul a szomszédos Szigethalom és Halásztelek már nem rendelkezik jelentős szabad, fejlesztésre alkalmas területekkel. A tököli területek hasznosulása esetén további gazdasági fellendülés várható. A P.G. Ipari Park, a repülőtéri 40 ha logisztikai terület, s a Csépi út bal oldalán lévő új fejlesztési területek nagy munkaerőigényt is generálnak majd.
Tököl növekedési pályán van, s a Csepel-szigeti települések rangsorának élmezőnyében maradhat. Gazdasági, kereskedelmi területkijelöléseink sikeresek. A vállalkozások munkahelyeket teremtettek, és a helyi adóbevétel növekedéséhez hozzájárultak. A volt TSZ telepek visszaszerzése, hasznosítása, a PG Ipari Park, a Csépi úti kereskedelmi és ipari területek az Airport Üzletközpont létrejötte ezen döntések eredménye. Fontos, hogy a vállalkozások jelentős kedvezményként érzékelik az őket érintő helyi adómértékek maximálishoz képest 30%-on tartását.