A közösségek fontos, a tököliek büszkeségét erősítő szerveződések

Mottó: „Védd meg a közösséged és a közösség megvéd Téged”

Idén is fogadás keretében tájékoztatta Hoffman Pál polgármester a tököli közösségek, civil szervezetek vezetőit arról a támogatásról, melyet számukra 2024-re a képviselő-testület biztosít. Elmondta, hogy egy közösséget, a tökölieket is, legyen az családi vagy egyházi, nemzetiségi, kulturális, sport közösség, a hagyományai határoznak meg és tartanak egyben. Általuk lehetőség van a hagyományok megismerésére, megélésére, továbbadására. Jelentős az önazonosságot formáló és erősítő szerepük is.

A közösségvezetők kiemelkedő személyiségek az értékek megfogalmazásában és a közösség tagjait összekapcsoló tudásban, szervezőkészségben. A tököli közösségek ráadásul fontos, a tököliek büszkeségét erősítő szerveződések is.

A jó hangulatú beszélgetésen már nyoma sem volt a Covid időszak nehézségeinek. A jelenlévők félelem nélkül örömmel számoltak be sikereikről, Ivancsics Géza a Bírkózó Egyesület vezetője Gyuricza Marcell sumo Európa Bajnoki sikereit várta. Azóta Gyuricza Mercell korosztályában Európa Bajnokságot nyert. Ezúton is gratulálunk.

A közösségvezetők és Hoffman Pál polgármester együttérzését fejezte ki Firnigel Jánosnénak férje elhalálozása miatt.

A beszélgetés során szóba került az a nagyszabású, közel 100 mFt-os pályázat is, melynek során közel húsz tököli közösség számíthat három év alatt, egyenként 4-5 mFt-os program támogatásra.

A helyi humán fejlesztések programcsomag a városvezetés támogatásával a Polgármesteri Hivatal és a Projekt Expert Kft. pályázatíró cég együttműködésével készült.

A közösségek a városi támogatással már most is tevékenykednek vállalt programjaik megvalósításán. Sok sikert kívánunk mindannyiuknak.