Fogathajtó verseny, főzőverseny, gyermek programok, a Kossuth Rádió Tökölön, EDDA koncert = KÖZÖSSÉGI EGYMÁSRA TALÁLÁS

Komoly dicséreteket kapott az elmúlt napokban a Tököli Lovasnap eseménysorozata. A valóban látványos közösségi megmozdulás sok örömöt és megható pillanatokat hozott.

Nagyszerű érzés volt találkozni Csurcsia Imrével, aki a 90-es években volt alapító elnöke a Tököli Lovasklubnak, s múltidéző beszélgetéseket folytatott barátaival az akkori alapítókkal és segítőkkel, Pesuth Antallal, Pesuth Pállal, Gnyálin Jánossal, Szécsi Sándorral, Dants Péterrel. Felidézték a „hőskor” népi fogathajtó versenyeit, az emlékezetes malac és kiscsikó sorsolásokat, a vendégfogathajtók barátságokat eredményező családi elhelyezését, de az egykori vadászhajtások veszélyes pillanatait is.

Sétáló látogatók is köszöntötték a beszélgetőket. Sajnálták, hogy Pesuth Pál befejezi a versenyzést, köszönték Gnyálin Jánosnak, hogy több évi szünet után mindent megmozgatott, s 2021-ben polgármesteri, s képviselő-testületi támogatással újraéledt a fogathajtó verseny Tökölön.

A két nagysikerű verseny megalapozta a lósport tököli híveinek ismételt egymásra találását, s 2023-ban megalakult a Tököli Lovas Sport Egyesület Tóth Zoltán elnökletével.

A városvezetés mert és tudott nagyot álmodni, s az egykori Juniálisok hangulatát idéző eseménysorozatra biztosította a költségvetést.

Köszönet jár mindenkinek, aki hozzájárult a nagyszabásúvá vált városi rendezvény sikeréhez. A facebookon elterjedt tévedések miatt táblázatban bemutatjuk az esemény kiadásait, melyeket a városi költségvetés fedezett.

Külön köszönjük Gnyálin Jánosnak a lovasversenyre felhasznált összegek precíz felhasználását és Tóth Zoltánnak, Burlovics Attilának, Szécsi Sándornak, hogy mintegy 1 mFt szponzori támogatást is biztosítottak a versenyhez.

Tököli Fogathajtó Verseny eredményei

 Kettes fogat akadályverseny

  1. Besze Károly Kunszentmiklós
  2. Taligás Menyhért Sárbogárd
  3. Vadóc Zsolt Szentágota
  4. Schwarz Béla Zamárdi
  5. Semjén Attila Mezőszilas
  6. Ócsai Csaba Tápiószentmárton

Kettes fogat Vadászhajtás

  1. Viszus Szabolcs Fülöpháza
  2. Pergel Imre Tápiószentmárton
  3. Besze Károly Kunszentmiklós
  4. Semjén Attila Mezőszilas
  5. Taligás Menyhért Sárbogárd
  6. Vadóc Zsolt Szentágota

Egyes fogat Akadályverseny

  1. Halász Gábor Vecsés
  2. Mihló János Paks
  3. Csepelszigeti Adrienn Sárbogárd
  4. Kaszás Sándor Alfa Lovas
  5. Miklósné Paks
  6. Nagy Gábor Tápiószentmárton

Egyes fogat vadászhajtás

  1. Nagy Gábor Tápiószentmárton
  2. Kaszás Sándor Alfa Lovas
  3. Miklós János Paks
  4. Csepelszigeti Adrienn Sárbogárd