Profi és amatőr szakácsok, ügyes háziasszonyok garantálták a jó ízeket

Nagy siker volt a tököli lovas napra szervezett főzőverseny. Már a jelentkezések során látszott, hogy a kakaspörkölt főzése megmozgatta az ízmesterek fantáziáját. Végül is 21 csapat vette át Burlovics Attilától a város által biztosított 2 db 3 kg-os kakast. Összeszokottnak látszó társaságok rakodtak ki, s kezdték el a munkát. Nem hiányzott a hangulatjavító pálinka, bor és sör sem, de a lényeg, hogy a szépen felvágott hús kellően puhára főtt, jól megkülönböztethető ízesítésű versenyműveket kóstolhatott a zsűri. Ezt a feladatot Turcsány Andrea, Ferencz Beatrix, Farkas Judit, Demeter Zsanett és Schneider Zoltán látták el. Az eredményt délután Schneider Zoltán hirdette ki, segítői adták át a díjakat. Az első helyet a szigetszentmiklósi Horkai Attila csapata nyerte el, második a tököli Káldi Csaba csapata lett. Nagy öröm és meglepetés volt a Tököli Horvát Önkormányzat harmadik helye.

A főzőverseny résztvevőinél sokkal korábban kezdett munkához a Varsányi Lajos és Major József szakácspáros, akik a versenyzők és meghívott vendégek étkezéséről gondoskodtak. Varsányi Lajos szabadságát kihasználva vett részt a lovasnapon, s mindketten megelégedettséggel fogadták az általuk készített babgulyást dicsérő köszöneteket.

Színesítette a programot, hogy bemutatókat tartott a Nemzeti Művelődési Intézet csapata is. Czipperer Zsófia, a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Vármegyei igazgatója és munkatársai, Dr. Kun László Károlyné, Tolik Havros valamint Ötvös Bianka. A szigetbecsei Deminger Ágnes nemezelő kézműves-foglalkozással kötötte le a gyerekeket, de a felnőttekre komoly próba várt.

„Keressük az ország pogácsáját!” címmel hirdettek versenyt, amely Tökölön is nagy sikert aratott. 14 háziasszony vagy csapat adta át zsűrizésre a szebbnél szebb formájú remekműveket. A kóstolást és pontozást Hoffman Pál polgármester, Czipperer Zsófia és Szusics György vállalták. A sajtos, káposztás, hússal töltött, és egyéb ízes remekművek közül a zsűri Krizsanovics Andrásné pogácsáját hirdette ki győztesnek.

A Nemzeti Művelődési Intézet felkérésére Szusics György szerb speciális húsétellel lepte meg a vendégeket. Mint elmondta, tartalékolt a pljeskavicából az est vendégeinek az EDDA együttes tagjainak is.