Precíz előkészületek után nyugodt várakozás

Mint a Duna teljes szakaszán, Tökölön is feszült figyelem kíséri a védekezési munkálatokat. A mai napon megtekintette a helyszínt dr. Bekk Mária HVB elnök, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is. Tájékoztatómban összefoglaltam az eddigi munkát. Kiemeltem a szakhatósági és lakossági együttműködés sikerét, ami lehetővé tette közel 200 ha-on a terménybetakarítást. Megállapítottuk, hogy a 8,5 méter vízmagasság nem haladja meg a 2013-as szintet, de az árterületen lesznek feladatok.
Az elhagyott állatok kimentése, s az érdeklődők figyelmeztetése folyamatos.

Tájékoztató a Tököl-Szigetújfalu közötti szakasz lezárásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tököl-Szigetújfalu közötti gáti útszakasz LEZÁRÁSRA KERÜLT.

A lezárás megszűnéséig motor, gépjármű, illetve tehergépjármű NEM HAJTHAT FEL az útszakaszra. Csak és kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek (mentő, tűzoltó, rendőr), a mezőgazdasági járművek betakarításig, illetve az Őrszolgálat gépjárműi hajthatnak fel.
Kérjük, fokozott óvatossággal közlekedjenek a többi környéki úton is.

 

15 MFt megtakarítás a sikeres hulladékgyűjtési pályázattal

Az illegális hulladékgyűjtési pályázat forrásaiból megkezdődött a szemétgyűjtés. A várható árvíz miatt először az árterületen feltárt gócpontokat szűntetjük meg. Mint a képeken látható, van mit takarítani. Gépekkel és kézzel töltik meg a konténereket, melyeket a hulladékfeldolgozóban ürítenek.

A teljes munka során 200 m3 illegálisan elhelyezett hulladék elszállítására kerül sor.

Tájékoztatás a HÉV-vonalon történő vegyszeres gyomirtásról

Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítjük Önöket a MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása szerint, hogy mint minden évben, úgy idén is, a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából vegyszeres gyomirtást végeznek. A gyomirtás a HÉV-vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti.

A gyomirtás időpontja a H6-os HÉV vonalon: 2024. szeptember 25-26.

Fogorvosi rendelés szabadság miatti változása

Dr. RÉSZEGH-STAUFER NORBERT rendelése
2024.09.19-től 2024. 09.23-ig szabadság miatt szünetel.

Következő rendelési nap: 2024.09.24-án du.

Helyettesít: Dr. Turopoli Éva saját rendelési idejében, 06-24-406-886-os telefonon történő bejelentkezés alapján
Ügyelet : Budapest, VIII.ker. Szentkirályi u.40.

Befejeződött a buszmegállók felújítása

Már a téli munkák során megkezdték a Városüzemeltetési Csoport munkatársai a buszmegállók felújítását. A programban újrafestés, műanyag szélfogók pótlása, s a padok rend betétele szerepelt. A megújult váróhelyiségek mellett cserélték a megrongálódott hulladékgyűjtő edényeket is.

Fontos része a munkálatoknak a Szigetmajori megálló áthelyezése. A Budapest felé vezető oldalon lévő, már elkészült építmény az engedélyezéshez szükséges pótmunka után a közeljövőben használatba vehető.

Vízügyi szakemberek és önkéntesek a tököli gátakon is

A 2013 óta nem tapasztalt árhullámra történő felkészülést a szokott összefogás segíti.

Mint arról korábban tájékoztatást adtam, a Budapest 8 méter fölötti vízmagasság sem okoz problémát Tökölön.

Egy kormányintézkedés nyomán a 2013-os árvíz után védgát erősítés és magasítás történt. Ez Budapest 10 méter vízmagasságáig teljes biztonságot jelent. Az 50 millió forintos munka nagy jelentőségű, hiszen közös élményünk a korábbi árvizeknél a zsákok földdel való megtöltése, elhelyezésük, s a feszült ügyeleti rendszer.

Az akkori több ezer zsákkal, s száznál is több önkéntessel szemben most a 400 zsák megtöltéséhez elég volt a gazdák által szervezett 20 fős önkéntes csoport. Munkájukat ezúton is köszönjük.