Platán sor a Fő utcán

Mint ahogy a jelentősebb, látványosabb beruházásoknál eddig is történt, készült látványterv a Fő utcai fasor telepítéséhez is. A Gergics Illés alpolgármester által összefogott munka a legfontosabb részéhez érkezett.

26 db méretes platán elültetését végzi el a kiválasztott cég a napokban. Az időpont kiválasztását természetesen meghatározta az időjárás, bízunk benne, hogy a jelenlegi hűvösebb, csapadékosabb idő kedvezően hat az elültetett fák megmaradására, a fasor növekedésére.

Kulturált kukatárolók összefogással

Sikeres gyakorlatot jelent a városvezetés és a lakótelepi közösségek összefogásával megvalósult kukatárolók építése. A nyáron újabb helyszíneken készült el a városi költségvetésből a tárolók betonalapzata. A három építményt a lakóközösségek finanszírozzák és helyezik ki a területre.

Újabb térfigyelőkamerák a tisztaság és a rend érdekében

Lefolytattuk a térfigyelő kamerarendszer építését biztosító egyeztetést a Polgármesteri Hivatalban.

 

 

 

 

 

 

A korábbi telepítéseket végző és üzemeltető cég az 5 MFt összegű fejlesztést a Pesti úti lakótelepen valósítja meg. Az öt kamera kihelyezésétől azt várjuk, hogy visszaszorul a lakótelepi illegális hulladék elhelyezése. A sikeres pályázat 10 MFt-os második része a felmért illegális hulladék eltakarítását teszi lehetővé.