Szigetmajori munkálatok

Mint már korábban tájékoztatást adtunk, elindultak az őszi útkarbantartási munkák a városban. A sok belterületi utat érintő program során gödrök eltűntetése és murvázással történő kiegyenlítés a Szigetmajorban lévő házak bejáratai útján is megtörtént. Képeink a rendezett útszakaszt mutatják.

Természetbarát fejlesztések Tököl támogatásával

– A Magyar Állam tulajdonában álló és a Pilisi Parkerdő Zrt. Ráckevei Erdészet vagyonkezelésében lévő Tököli Parkerdő területén, az erdészház előtt található tisztáson a támogatásuknak köszönhetően idei évben is sikerült fejlesztést véghez vinni.
– Ennek során a 2022. rekord aszályos évben kipusztult ezüstfenyő facsemete helyett egy burkolt gyökerű kocsányos tölgy került ültetésre még a tavaszi időszakban.
– A játszótér funkcióbővítésével kialakítást nyert két új gyermekjáték. Az egyik egy hagyományos mászóka, a másik egy új típusú berendezés, mely ezen a helyen került elsőként alkalmazásra. Ez egy forgó fészekhinta, aminek különlegessége a megdöntött helyzetéből fakad. A gyerekek könnyen és gyorsan elsajátították a meghajtásához szükséges mozdulatokat, mely hasonló mozgáskoordinációt jelent, mint egy hagyományos laphinta esetén.
– Az elmúlt években és az újonnan telepített eszközök alá természetbarát faapríték került ütéscsillapításként kiterítésre. A játékok tájba illesztése ezáltal maradéktalanul megvalósul.
– A régi táblán elhelyezett új információs felület büszkén hirdeti a támogatók körében Tököl Város nevét. Az anyagi hozzájárulást ezúton is köszönjük!
– A ráfordítások tételesen lent kerültek felsorolásra, a szükséges számviteli bizonylatokat jelen levelem mellé csatoltan megküldöm.