Nagyléptékű útaszfaltozással zárul a ciklus

Mint arról már korábban többször hírt adtunk, megteremtődött a költségvetésben az idénre tervezett útépítési kiadások fedezete.

A két ütemű feladatellátás első lépéseként Hoffman Pál polgármester és Somogyi Lajos, a PUHI-Tárnok Út- és Hídépítő Kft ügyvezetője aláírta az idei munkálatokról szóló megállapodást.

A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező 2024. szeptemberében kezdi meg az 1. ütem szerint bruttó 47,5 MFt összegű munkát, melyet még a cég tervei szerint ebben a hónapban be is fejeznek.

2025. májusig bruttó 67,3 MFt értékben elkészül a két ütemben az alábbi utcák aszfaltozása történik meg.

  1. ütem: Barackos
    Puskás
    Buzánszky
    Grosits
    Csokonai
    Berkenye
  2. ütem: Gyöngyvirág
    Szent Erzsébet
    Szent Margit
    Szent László
    Szent Imre

A képviselő-testület ülésén történt

  • II. féléves költségvetési támogatások. Néhány tököli egyesület a költségvetés elfogadásakor csupán az I. féléves összegre kapott fedezetet. Ezek nem új kérelmek. A VS, a Művészeti Iskola, Polgárőr Egyesület s a Szigetszentmiklós-Tököl Kick-box Egyesület éves működése válik így biztonságossá.
  • A Művelődési Központ rendezvényterv módosítása. Az év elején benyújtott terv 50 %-os támogatást kapott. Az előterjesztés elfogadása esetén a Summerfestre 10 mFt fordítható. A Summerfest jelentőségét, mely Tököl, Szigetszentmiklós és Százhalombatta együttműködésével valósul meg, nem kell indokolni. Országos hírű, sőt nemzetközi rangú esemény részese Tököl közönsége.
  • A Napsugár és Horvát Óvoda beruházás műszaki ellenőrével egyösszegű megállapodást kötöttünk. A Ház Plusz Kft. vezetője kérelmezte, hogy likviditása érdekében részszámlákat nyújthasson be. Javasoljuk a kérés elfogadását.