Tájékoztatás helyi adófizetői kötelezettségekről

Felhívjuk Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy az I. félévre postázott egyenlegértesítő küldemény a II. féléves építményadó, kommunális adó és gépjárműadó, iparűzési adó fizetési kötelezettséget tartalmazó készpénz-átutalási megbízásokat („csekk”) is tartalmazta. Ennek alapján az adóhatóság a II. félévi kötelezettségekről újabb értesítőt, készpénz-átutalási megbízást nem fog küldeni.

Amennyiben az eltelt időszakban adókötelezettséget érintő változás történt, úgy az érintett adózók részére az újabb határozatokhoz mellékeltünk készpénz-átutalási megbízás(oka)t („csekk(ek)et”), amelyeken fizetési kötelezettségeiknek eleget tudnak tenni.

Természetesen pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózóinknak továbbra is lehetőségük van adófizetési kötelezettségeiket banki átutalással vagy csoportos beszedési megbízás útján teljesíteni, továbbá az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap ) keresztül, ügyfélkapus azonosítás után az „Adók, díjak, illetékek befizetése” csempét választva.

Adóbeszedési számlaszámaink:

Építményadó beszedési számla         11742252-15393290-02440000

Kommunális adó beszedési számla    11742252-15393290-02820000

Gépjárműadó beszedési számla         11742252-15393290-08970000

Iparűzési adó beszedési számla          11742252-15393290-03540000

Portálunkon regisztrált adózóink elektronikus lekérdező rendszerünkön keresztül megtekinthetik adóhatóságunknál nyilvántartott adataik meghatározott körét, aktuális folyószámla-egyenlegüket.

A befizetési kötelezettségekkel összefüggésben személyesen is tudnak érdeklődni (Tököl, Fő út 117.), ahol munkatársaink készségesen állnak rendelkezésükre az alábbi ügyfélfogadási időben:

hétfő: 8.00 – 17.00

szerda: 8.00 – 17.00

Ügyintézőink telefonszámait honlapunkon találhatják meg: www.tokol.hu

A második félévben esedékes helyi adók befizetési határideje 2024. szeptember 16. (hétfő).

Köszönjük, hogy kötelezettségeiket határidőben teljesítik!

Tököl, 2024. 08. 12.

„Szép város, rendezett környezet”

Tököl Város Képviselő-testülete „Szép város, rendezett környezet” 2024. címmel versenyt hirdet az alábbi három kategóriában:
I. Lakossági:
a.) Épületablak, erkély virágosítása (társasházak magánházak)
b.) Előkertek, kertek-növényültetése
c.) Társasházak előkertjei, környezete-növényültetése
d.) Egységes utcakép (utcák jelentkezhetnek, házszámtól házszámig megjelöléssel)
II. Intézményi:
a.) Utcai homlokzat, ablak, esetleg erkély virágosítása, esztétikai megjelenése
b.) Előkert, belső udvar gondozottsága növénnyel való ellátottsága
III. Ipari és Kereskedelmi szolgáltató ingatlan:
a.) Ipari telephelyek és létesítmények
b.) Kereskedelmi, szolgáltató létesítmények.

A „Szép város, rendezett környezet” 2024. évi pályázat jelentkezési lapja ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 9. (hétfő)

 

Őszi karbantartási munkák

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a VITÉP ’95 Kft. 2024. szeptember 9-én, hétfőn megkezdi a korábban tervezett útkarbantartási munkálatokat az alábbi utcákban: Szent Erzsébet, Szent László, Szent Margit.

A munkálatok során gréderezés, kátyúzás, a kátyúkba tört beton terítés és annak tömörítése, hengerezése történik majd.

Sikerre vitt álláspont

Eredményes tárgyalások után a tervező és a projekt cég mellett Hoffman Pál polgármester és Paulheim Vilmos Szigetújfalu polgármestere is aláírta a gáton, illetve a gát mellett a két település között tervezett kerékpárút engedélyes tervére vonatkozó megállapodást.

Az esemény azért is örömteli, mert az új nyomvonal köszönhetően a képviselő-testület álláspontjának, a gazdák számára is elfogadható. Természetesen köszönjük a Pest Vármegyei Kormányhivatal Ráckevei Földhivatal és a Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság segítőkészségét is.

Színvonalas gálával zárult a Summerfest idei programja a Fesztiválparkban

A 100 tagú cigányzenekar remek műsorát követően az esősre fordult idő miatt kisebb szünetre volt szükség, de a közönség tovább nőtt a Magyar Állami Népi Együttesre és a Szent István napi megemlékezésre várva.

Papp Anna Szent Istvánt, s az ünnepet méltató szavait, s a kapcsolódó verseket és dalokat követte Hoffman Pál polgármester ünnepi megemlékezése.

A korszakokat átívelő beszédet követő taps után a MANE zenekara kezdte az esti gálát. A kiváló együttes és hangszeres szólók s elragadtatták a közönséget. Ezt a hangulatot fokozta a profi táncosok fergeteges előadása. A közönség szinte nem akarta leengedni a színpadról a táncosokat, négyszer-ötször is visszatapsolták az együttest.

Hosszú évtized, szép emlékekkel. 90 éves születésnapi köszöntés

Hoffman Pál polgármester otthonában köszöntötte Mátés Jánosné Kati nénit 90. születésnapja alkalmából. A polgármester úr átadta a város ajándékait, és az emléklapot, melyben Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte az ünnepeltet.

A beszélgetésben, melyen kedves szomszédja Barnáné Józsefné is részt vett, hosszú időszak emlékei kerültek elő.

Kati néni csodálatos szellemi frissességgel beszélt a nagyrabecsült Bácsújlaky doktorról, a háború tököli eseményeiről, s természetesen a családjáról is.

Hoffman Pál polgármester azzal a jókívánsággal köszönt el, hogy öt év múlva a 95. évi születésnapon ugyanilyen jó egészségben köszöntsék majd Kati nénit.

A képviselő-testület ülésén történt. Ajánlatok, kiírások, hosszabbítás

• Négy vállalkozótól kértünk ajánlatot a szükséges fakarbantartási munkák elvégzésére. Kerestély Zsolt egyéni vállalkozó gyakori partnerünk. 1,5 mFt összegben végzi el a munkát.

• Folytatódik a Pesti úti lakótelepen a fedett kukatárolók építése. Három ajánlat érkezett, a Standard Kft 1,799 mFt-os ajánlatát fogadta el a testület.

• Az eddigi gyakorlat alapján egy Huba utcai ingatlan esetében is megtörtént a gerincvezeték kiépítése, a víziközművet (szennyvíz)a város tulajdonba vette.
• Az önkormányzat az Akácos úton felerészben tulajdonosa egy ingatlannak. Elkészült az értékbecslés, a forgalmi érték 20,5 mFt. A nyilvános árverésen történő értékesítéséről döntött a képviselő-testület. A képek és a leírás alapján látható, hogy az épület komoly felújításra szorul.

•Örömteli, hogy sikerrel járt a pályázatunk, melyet a „Tisztítsuk meg az országot” pályázatra nyújtottunk be. Az elnyert támogatás mértéke összesen: 14.928.310, -Ft ebből hulladékfelszámolására és adminisztrációjára: 8.999.200, – Ft, ingatlanvédelmi rendszer kiépítésére: 5.929.110, – Ft. A hulladék felszámolásra az Agroguba Kft-t, hulladék kezelésére, ártalmatlanítására, elszállítására a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t a térfigyelő rendszer kiépítésére a Printer-fair Kft-t javasoljuk. Köszönöm azok bizalmát, akik az internetes, ellenzéki hangulatkeltés ellenére bíztak bennünk, s helyesnek, célszerűnek tartották az akció halasztását. Így nem kellett 10 mFt-ot kiadnunk a költségvetésből, s újabb térfigyelőkamerákhoz jutottunk. A tapasztalat és a bizalom 15 mFt-ot hozott Tökölnek, s eltűnik 250 m3 hulladék, melyet illegálisan helyeztek el.

• A Duna-Média Televízió műsoridő vásárlási szerződésének meghosszabbítása. A Duna-Média TV az elmúlt évtizedekben rendkívül fontos szerepet töltött be Tököl közösségi életének bemutatásával. Au archivált anyagok ezt minden kétséget kizáróan bizonyítják. A 2024. szeptember 30-ig szóló szerződés hosszabbítását javasoljuk. Bízunk benne, hogy a TV ezalatt az idő alatt az új felállású képviselő-testületnek is bebizonyítja, hogy Tököl közösségisége érdekében rendkívül fontos tevékenységet végez.