A Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság támogathatónak tartja a tököli gazdák kérését

Hoffman Pál polgármester egyeztető megbeszélést tartott a Tököl-Szigetújfalu közötti kerékpárút engedélyezésével kapcsolatban a Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársaival.

Papanek László, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály osztályvezetője minden részletre kiterjedően ismertette a hatóság elvárásait, szempontjait. Hoffman Pál a képviselő-testület döntéséről adott tájékoztatást, mely a gazdák igénye szerinti új nyomvonalterv kéréséről szól. Papanek László a Földhivatal állaspontját is figyelembe véve fontosnak tartja a tervező céggel történő egyeztetést, de egyébként a kérést, a nyomvonal állami területre helyezését, a több évtizedes együttműködés alapján teljesíthetőnek tartja.

Hoffman Pál polgármester a munkamegbeszélés eredményéről a tervező céget, Cívis Komplex Mérnök Kft.-t tájékoztatta.

Segíti a képviselő-testület a Wass Albert utca útépítését

A Wass Albert utca ingatlantulajdonosai Tádics Rúben által megküldött levélben kérték a képviselő-testület segítségét közlekedési problémáik megoldására. Az előterjesztés során nyilvánvalóvá vált, hogy a korábbi megállapodások alapján az útalap elkészítése a telektulajdonosok vállalt kötelezettsége. A képviselő-testület értékelve az építkező családok pozitív viszonyulását, segíteni kívánta a szilárd burkolat megépítését, s mintegy 2 MFt-os felajánlás mellé hasonló nagyságrendű támogatást biztosít. Ennek alapján 1 MFt nagyságrendben betondarálékot bocsát a lakók rendelkezésére, 1 MFt-tal pedig a munkálatok elvégzését segíti.

Tökölön (is) jól szólt az ének

A Zenés Nyári Esték rendezvénysorozat keretében augusztus első hétvégéjén László Attila, Fonogram-díjas énekes adott kiváló koncertet.
Igazolta a nagy érdeklődést László Attila estje a hangulatos Millenniumi Parkban. A Csillag születik egykori sztárját nagy szeretettel várták a tököliek. A remek hangú énekes gyönyörű dalokkal készült, így nem csoda, hogy minden dalt hosszú taps követett. Az erdélyi származású fiatalember ízes tájszólással előadott konferálással, sok humorral színesítette a fellépést. A lírai dalok megindító szövege lélekbe markolóan hatott, a pörgős számok lendülete életerőt sugárzott. A ráadás számok utáni hangulat azt mutatta, hogy a nézők szívesen hallgatták volna még a kiváló énekest.