Lakossági tájékoztatás a MOL Nyrt. Dunai Finomítóban történő karbantartási munkákról

A MOL Dunai Finomító tájékoztatása szerint bizonyos üzemeiben előre ütemezett, időszakos karbantartást végeznek.                                                           

Az érintett üzemeink leállása július 26 – szeptember 19. között szakaszosan történik, majd a karbantartás elvégzése után szakaszosan indítjuk vissza az érintett üzemeket.

A rendszeres karbantartással célunk, hogy biztosítsuk a finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét és élettartam növelését. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy tevékenységünk ne zavarja a környéken élő szomszédaink mindennapjait.

Az időszakos karbantartás az üzemeink biztonságos üzemmenetét szolgálja, annak érdekében, hogy az ország számára stratégiai fontossággal bíró üzemanyag ellátást a Dunai Finomító a jövőben is folyamatosan és zavartalanul biztosítani tudja, az év 365 napján. További haszna, hogy a leállások alatti technológiai fejlesztéseink révén hatékonyabban, biztonságosabban és fenntarthatóbban tudunk működni. A karbantartási időszak alatt üzemeinkben javításokra, felújításokra, cserékre kerül sor, melyet az adott üzem irányított és felügyelt leállása mellett végzünk el, egészséget, környezetet, biztonságot nem veszélyeztető körülmények között.

A karbantartással, leállással járó munkálatok a finomító környezetében elsősorban az előkészítés felkészülés és a visszaindulás idején okozhatnak a szokásostól eltérő jelenséget. Az üzemek leállásra történő előkészítése 3-6 napig, valamint a javítást követően az üzemek újraindítása 2-3 napig tart, ezalatt több olyan technológiai tevékenységet hajtunk végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, kellemetlen szaghatás.

 

 

Anna-napi kisbúcsú

Tököl ikonikus történelmi helyszíne a középkori Szent Anna kápolna.

A történelmi Bagamér falucska egykori kistemploma a rendszerváltoztatás után válhatott ismét szakrális helyszínné. A Kádár-rendszer tiltása után már 34 éve itt tartja a Tököli Egyházközség a Szent Anna-napi búcsú szentmiséjét.

Az egykori zarándoklat idézi, hogy jónéhányan a templomtól a gáton gyalogolnak, s közben imádkoznak és egyházi énekeket énekelnek. A szentmisét Brezina Károly plébános úr celebrálta, melyet szeretetvendégség követett.

 

Zenés Nyári Esték

Nagy várakozás előzte meg a Tutti Buli Jessyvel estet, amelyre a Millenniumi Park fűzfája alatt került sor.
A fergeteges est hangulatát Jessy dalai alapozták meg, amelyet csak fokozott Varga Vince és Gulyás Orsi összeállítása.
A két és fél órás programból nem hiányozhatott a tököli kóló sem, így mindenki feldobódott hangulatban sétált haza. Szép nyári est volt.