Kossuth Rádió-Országjáró képekben

Kellemes meglepetés volt a Kossuth Rádió megkeresése, hogy a sokak által hallgatott szombati Országjáró műsorukat Tököl bemutatásának kívánják szentelni. A legcélszerűbbnek a Lovasnapi forgatag látszott, s örömmel vettük, hogy elfogadták ajánlatunkat.

Nagy feladat volt azoknak a tökölieknek, érdekes embereknek, közösségeknek, közösségvezetőknek a megkeresése, akikről úgy gondoltuk, szívesen vállalják a beszélgetéseket. Mint az összeállításból látszik, remek műsor alakult ki szereplésükkel.

https://www.facebook.com/mr1kossuthradio/posts/pfbid0MsjkiX7Vr2utqyuZ1f1c5dkfHcwXTDTS9mRNbwfE3Hu1uUYzDX5GsQnZo8vzveVal

Köszönjük mindenkinek, hogy erősítették a város jó hírét.

Városnappá nőtt a Tököli Lovasnap eseménysorozata

Óriási sikert aratott az idei Tököli Lovasnap. Az esemény, mely Tököl város rendezvénye, a színesebbé tett programkínálattal szinte minden generációt megmozgatott.

A következőkben összefoglaljuk a nap eseményeit, majd részletesen beszámolunk a Fogathajtó Verseny eredményeiről, a főzőverseny ízeiről, hangulatáról, a Kossuth Rádió egész napos Tökölről, tököliekről szóló műsorfolyamáról, a Nemzeti Művelődési Intézet gasztro és kézműves kínálatáról, a gyermekek számára biztosított szórakozási lehetőségekről, és az esti EDDA koncertről is.

A sok elismerő vélemény, gratuláció megerősíti a város vezetését abban, hogy jó döntés volt a korábban megszűnt Lovasnap városi rendezvényként történt újraindítása. Ebben múlhatatlan érdemei vannak az akkori szervező bizottságnak, Gnyálin Jánosnak, Pesuth Antalnak, Pesuth Pálnak, Csepelszigeti Ferenc, Szécsi Sándornak, Bakó Jánosnak és Hoffman Pál polgármesternek. Az idei verseny szervezését már segítette a tapasztalat, s a 2023-ban megalakult Tököli Lovas Sport Egyesület is.

Köszönjük a Szervező Bizottság munkáját, a Tököli Lovas Sport Egyesület odaadó, precíz közreműködését.

Köszönjük a vendégek étkezését fantasztikusan megoldó Varsányi Lajos és Major József munkáját. A főzőversenyen, a Város pogácsája versenyen résztvevők és a díjakhoz jelentős segítséget nyújtó Demeter István támogatását is.

Burlovics Attila és csapata a Vásár tér rendbetételével, a résztvevők elhelyezésével, a feladatok koordinálásával profi módon birkózott meg. Minden elismerést megérdemelnek.

A siker láttán a résztvevőknek, vezetőknek egyöntetű álláspontja, hogy évente egy ilyen nagy szórakoztató rendezvényre mindenképpen szükség van Tökölön.

Látványterven a jövő Fő utcája

Mint az a munkánk során általános, az idei év fejlesztéseit is bemutatjuk látványterveken. Átlapozva a régieket jó érzés látni az Uszoda, a Városközpont, s a parkok, terek képi előzményeit.

Az elmúlt napokban elfogadott költségvetési módosítás felgyorsította néhány idénre tervbe vett városszépítési, korszerűsítési feladat megvalósítását.

A fotókon a Fő utcai fasor látványterve jelenik meg. A befelé jövő Fő út baloldala a magántulajdonban lévő „Bíróház” esztétikus felújítása után most tovább szépül. Természetesen a munkálatok, s a látványos változás türelmet igényel, de mint a Hősök tere újjávarázsolása mutatja, néhány év alatt ez az útszakasz is a város emblematikus helyszínévé válik.

Első lépésben a bokros rész kerül felújításra, a folytatásra ősszel, lombhullás után kerül sor.

Tököl Városi Programok

Hősök tere  2024. május 26. (vasárnap) 10,00 óra:

Hősök napja megemlékezés a világháborúkban elhunyt hősök tiszteletére

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Városi Sportcsarnok (2316 Tököl, Aradi u. 56.) 2024. május 25. (szombat) 18,00 óra: SZISE – Komárom NBI/B női kézilabda mérkőzés

Halasztódik a tüdőszűrés

A Törökbálinti Tüdőgyógyintézet mai tájékoztatása alapján a május 27 – június 6. között Tökölre tervezett tüdőszűrés a gép meghibásodása miatt elmarad.

A tüdőszűrést a tököliek számára továbbra is igényeljük. Bízunk benne, hogy csakúgy, mint tavaly, erre egy későbbi időpontban sor kerül.

Megnyugtató, hogy az Intézet ígérete szerint ez még ebben az évben megvalósul.