TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Tökölön az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül 2024. május 21. napján, napnyugta utáni órákban földi kémiai védekezésre kerül sor.

Pótnapok: 2024. május 22-23.napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Tököl Városi Programok

2024. május 18. (szombat)

9,00 Tököli Fogathajtó Verseny, főzőverseny és családi nap a Vásár téren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20,00 EDDA koncert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Városi Sportcsarnok (2316 Tököl, Aradi u. 56.)

2024. március 18. (szombat) 16,00 óra:

Tököl-Nagykanizsa NB II.női kézilabda mérkőzés

 

 

 

 

 

 

Tököli Művelődési Központ és Könyvtár (2316 Tököl, Kossuth Lajos u. 66.)

2024. május 16. (csütörtök) 18,30 óra: Kiss Ádám önálló estje

50 éves jubileum a Szivárvány Óvodában

Kedves ünnepséggel készült az óvoda vezetője, Marcsa Ferencné, s minden munkatársa a jelentős dátumra.

A 2019-ben megújult, bővített intézmény tetőtéri tornatermében, – melyben a hétköznapokon most a Napsugár Óvoda vendégcsoportjai élnek – tartották a megemlékezést. A meghívott vendégek között voltak jelenlegi és egykori munkatársak, óvodavezetők, s a város vezetői is. A gyermekek táncai, versei magukkal ragadták a nézőket, mindannyian érzelmes időutazást élhettek át.

Dr. Vass Lucia alpolgármester köszöntője is ezt tükrözte, miután felidézte az ebben az óvodában eltöltött éveit.

Hoffman Pál polgármester történeti visszatekintésében elismeréssel beszélt Szusics Péter egykori tanácselnök 1970-es évekbeli sikeres időszakáról, amelynek, mint Művelődési Ház igazgató, részese volt. Felidézte, hogy 1974 januárjában került sor a nagy eseményre, az óvoda átadására, de beszélt arról is, hogy a 74-75-76-os években valósult meg a Művelődési Ház átépítése, a Mozi és az Aradi utcai Általános Iskola megépítése is.

A meghívott vendégekkel folytatott beszélgetésekben felidézte, hogy az óvodák munkáját, miután nem rendelkeztek a jelenlegi önállósággal, Bíró Vince iskolaigazgató és Mózes Józsefné igazgatóhelyettes fogták össze. Az intézmény akkori elindítása is Bíró Vince irányításával történt.  Emelte az ünnep hangulatát, hogy külön köszöntötték Fábiánné Révai Mária nyugdíjas óvodapedagógust, s átadták neki az Aranydiplomát, melyet az 1973-ban szerzett óvodapedagógusi diplomája után kapott. Megemlékeztek a korábbi igazgatók, így Horváth Györgyné Marika, Szilágyi Simonné Mándé, Duldner Albertné Éva, Kiss Tiborné Kurán Teréz, és Schleerné Szegedi Anna munkájáról is.

A kiválóan szervezett nap a gyermekek számára is emlékezetes maradt nemcsak a szereplések, hanem a közös kísérő programok miatt is. Az 50-es szám gyermekek általi kiírása, a légifelvétel, az emlékfa ültetése mind-mind maradandó élmény a résztvevőknek, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

DCIM100MEDIADJI_0078.JPG

Szúnyogirtás

A Lovasnap eseményei miatt előrehozott szúnyoggyérítésre kerül sor holnap, azaz 2024. május 16-án, csütörtökön.

Mint azt korábbi tájékoztatónkban megírtuk, a központi gyérítések mellett, mint minden évben, most is rendelünk helyi földi szúnyoggyérítést. Ez nemcsak a lovasverseny helyszínét érinti természetesen, hanem a város teljes belterületére kiterjed. Bízunk benne, hogy az időjárás is segíti a munkát.