Virágokkal minden szebb

Jól halad a Városgondozási csoport a virágosítással, miközben a Vásár tér rendbetételén is dolgoznak- A Tököli Lovasnap eseményeire fogadókész a helyszín, a verseny szervezési feladatokkal is jól áll a Tököli Lovassport Egyesület rendező csapata.

Bízunk benne, hogy az időjárás is segíti az esemény sikeres lebonyolítását.

Elkészült a szigeti lejáró és a híd

Az elmúlt hétvégén is dolgozott a helyi vállalkozás a Baustra Kft, Csvárics Mátyás cége, mely a Polgármesteri Hivatal megbízásából kapta a feladatot.

A föld gréderezése mellett a nagyobb gödrök kavicsos feltöltése is megtörtént. Ezzel párhuzamosan az Urbanicza-szigetre vezető kishíd kimozdult köveinek, megrongálódott útalapjának helyreállítása is elkészült.

Köszönjük a gyors és jó munkát, s a Dányi Beton felajánlását. Természetesen folytatódik a magántulajdonban lévő, s eladásra kínált osztatlan közös tulajdonhányadok város általi megvásárlása is. A napokban két új szerződés aláírására kerül sor. Bízunk benne, hogy a tulajdonhányadnak megfelelő terület kijelölés is megtörténik, s megindulhat a tököli családok számára tervezett pihenőhely kialakítása.

Bensőséges születésnapi köszöntések

Hoffman Pál polgármester otthonában köszöntötte Kürti Jánosnét, 90. születésnapja alkalmából. Bagyó Teri néni szeretettel fogadta a köszöntést. Hoffman Pál polgármester átadta a város ajándékait és az emléklapot, melyen Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte az ünnepeltet.

 

 

 

 

 

A köszöntésen, s a beszélgetésben részt vettek Teri néni rokonai, Malaczkó Pál és felesége, Jutka is. Az ünnepelt felidézte életének fontosabb eseményeit, s büszkén említette, hogy most is születési helyén lakik.

Köszöntötte polgármester úr a Nyírfaliget Idősotthonban Daróczi Sándorné Irénke nénit is szintén 90. születésnapja alkalmából.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepelt Dunaharasztiról került az otthonba, s leányával együtt örömmel meséltek az itt biztonságban eltöltött két évről. Életútjának legfontosabb állomásaként Hajdúnánási gyermekkorát, a Dunaharasztin töltött éveket említette, s örömmel beszélt lányai gondoskodó szeretetéről is.