Október 30-án, hétfőn indul a komp

Kővári Ferenc, a Ferry Révhajózási Társaság tulajdonosa tájékoztatta a Polgármesteri Hivatalt, hogy elhárultak az akadályok a Százhalombatta-Tököl közötti kompjárat üzembe helyezése előtt.

A komp október 30-án hétfőn reggel 7 órakor indul, s délután 17 óráig működik. Egyelőre hétköznapi működéssel.

Keresik az áramkimaradások okait

Naponta több üzenet érkezik a Polgármesteri Hivatalhoz az áramkimaradásokat nehezményezve. Ugyan nem az önkormányzat a szolgáltató, de természetesen már szeptemberben jeleztük a problémát az MVM felé, azonban sem a meghibásodások okáról, sem megszüntetésük érdekében tett intézkedésekről még nem kaptunk tájékoztatást. A sorozatos áramszünetek elhárításának érdekében Hoffman Pál polgármester legutóbb egyeztetett Szabó Tiborral Halásztelek polgármesterével, hogy közösen lépjenek fel a mindkét településen egyre gyakoribb áramkimaradások miatt.

Megrendítő előadás a BV Intézetben

Hoffman Pál polgármester is részt vett azon a szívbemarkoló előadáson, amelyet meghívott közönség láthatott a BV Intézet színháztermében. A „Harag” című összeállítást elítéltek saját élettapasztalatukból merítve írták, s dalokat is szereztek a szövegekhez. A hol rappesen pörgő, hol fájdalmasan lassú dalokat az elítéltek saját maguk énekelték s kísérték hangszerekkel. Jokán Kata osztályvezető és Várnagy Andrea Liszt Ferenc díjas zongoraművész által felkészített csoport művészi szinten teljesített s természetesen a meghívott hozzátartozók körében is osztatlan sikert arattak.

Indokolt lenne a Kisdunai vízhálózat rekonstrukció

Hoffman Pál polgármester levélben kereste meg a Fővárosi Vízművek vezetését a Tököl Parkerdő területén gyakorivá vált csőtörések, s átmeneti vízhiány miatt.

Válaszukban tájékoztattak arról, hogy 2020-ban Szigetszentmiklós felől is kiépítették a betáplálását, így ennek, s a szakaszoló tolózárnak köszönhetően a vezeték kizárások miatti vízhiány egyre kevesebb utcára korlátozódik.

Egyetértenek azzal is, hogy az ivóvízellátó gerincvezeték rekonstrukciója műszakilag indokolt, ez a Gördülő Fejlesztési Terv része, azonban a becsült 260 mFt-is költség jelenleg sem a szolgáltatónak, sem az önkormányzatnak nem áll rendelkezésre. Az önkormányzat és a Fővárosi Vízművek is figyelemmel kíséri az esetleges pályázati lehetőséget a probléma megoldására.

Térségi konzultáció a Szigetszentmiklósi Kapitányságon

Novák Sándor kapitányságvezető köszöntötte a kistérségi, különösen a szigeti négy településről érkezett meghívottakat. Mint elmondta, fontosnak tartja, hogy a rendőrségi települési beszámolók mellett a közvetlen együttműködés is erősödjön. A részletekre kitérve munkatársai beszéltek a családon belüli erőszak és az ehhez kapcsolódó távoltartási feladatokról. Kiemelte, a gyors eljárás és a bírósággal való együttműködés fontosságát. Tökölön egyelőre nincs szükség iskolaőrre, de Szigetszentmiklóson és Dunaharasztin van iskola, amely már igényelt iskolarendőrt. Halásztelken egy betöréssorozat okoz gondot. A tököli rendőrörs parancsnoka Üveges Csaba és Hoffman Pál polgármester közvetlen egyeztetést folytat az újonnan telepítésre kerülő térfigyelő kamerák felvételeinek használatáról. Hozzászólásában Hoffman Pál polgármester felhívta a figyelmet a közterületi és játszótéri rongálások megelőzésének fontosságára. Szükségesnek tartja a természet és tájvédelem hangsúlyossá tételét. Üveges Csaba megköszönte a Képviselő-testület döntését, amellyel a rendőrségi autóvásárlást s a rendőri túlmunkát finanszírozza Tököl.

Korszerűsödik a gátőr telephely

A Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság energetikai korszerűsítési projektjének keretében hét telephelyen történnek fejlesztések.

Az elsődleges cél az energia hatékonyság fokozása, az épületek CO2 kibocsátásának csökkentése. Ezt a célt hőszigetelések építésével, hőszigetelt nyílászárók beépítésével, napelem, illetve hőszivattyús rendszerrel kívánják elérni.

Örömteli, hogy a korszerűsítés érinti a tököli gátőr telephelyet is.