Tájékoztató

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a tököli kompot üzemeltető Ferry Révhajózási Kft. vezetését megkerestük a komp október 1-i újraindításának elmaradása miatt.

Az ügyvezető urat telefonon nem sikerült elérnünk, az írásbeli felszólítás a szolgáltatás biztosítására megtörtént.

Közös ügyeink

Megbeszélés Halásztelek polgármesterével és alpolgármesterével

 Hoffman Pál polgármester látogatást tett Halásztelken, ahol Szabó Tibor polgármesterrel és Nagy Barnabás alpolgármesterrel folytatott megbeszélést. A megbeszélésen a Fővárosi Vízművek veszteség megosztási kezdeményezéséről, a mindkét várost szorító szennyvíztisztító kapacitásfejlesztést igénylő helyzetről esett szó. A megbeszélés alapvetése, hogy Halásztelek és Tököl együttműködésére, a települések jövőbeni terveinek megvalósításánál is szükség lesz.

Veszteségmegosztás

Bővítési terv

Ismét tárgyalóasztalhoz hívták a Fővárosi Vízművek vezetői a velük kapcsolatban lévő települések vezetőit. A most már pontosabb és a korábbinál alacsonyabb összegű veszteségmegosztás témájában várják a tulajdoni hányadnak megfelelő vállalást. Tököl esetében ez nem jelentős összeg. Az FVM vezetése emellett levélben kérte a Gördülő Fejlesztési Terv módosítását, s benne a Szennyvíztisztító bővítési tervének I. ütemre vállalását. A megküldött dokumentumok eltérően a korábbi I. ütemre tervezett 10 millió Ft-os (kiegyenlítő medence) tervköltségen felül újabb 76 millió Ft összegű tervköltségről szólnak. Miután még nem látjuk a város jövő évi költségvetésének szabadon felhasználható részét, várakozó álláspontot foglalunk. Természetesen tájékozódunk a társtulajdonos Halásztelek és Szigethalom álláspontjáról is.

Szomszédöröm

Hoffman Pál polgármester is részt vett a Szigetcsépi Faluház ünnepélyes átadásán.

Tóthné Kriszt Judit polgármesterasszony meghívására Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Bencs Tamás, szigetszentmártoni és Paulheim Vilmos szigetújfalusi polgármesterek társaságában gyönyörködtek az ünnepi programban fellépő idős és fiatal szigetcsépi énekesek, táncosok műsorában, majd megtekintették a külsejében és tartalmában is megújított helytörténeti gyűjteményt. A szerb, sváb, magyar hagyományokat bemutató termek elegáns, vendégvonzó helyszínekké váltak.

Együtt örülünk a szigetcsépiekkel.