A Csepel-sziget legszebb tűzijátékában gyönyörködhettünk

Óriási érdeklődés kísérte idén is a tököli Szent István napi tűzijátékot. Bár a „Tökölön minden rossz” buborékban előzetesen megpróbáltak hangulatot kelteni a hagyományos program ellen, nagyon sokan várták a Művelődési Központ körüli területeken az attrakciót. A nyári programok fénypontját jelentő tűzijáték show rendkívül látványos és élményt adóan hosszú volt.

A tököli tűzijátékot minden évben nagy várakozás előzi meg külön is tekintettel arra, hogy sok helyen évek óta elmarad ez a látványosság. A program végét követően az érdeklődés látszott is a Tökölről sokfelé hosszú sorokban kihajtó autósorokon.

A felnőtteket és gyerekeket egyaránt bámulatba ejtő „csillageső” különleges élményként zárta a Szent István Napot.

 

Felemelő élmény volt a „Tököli Nap” a Summerfesten

A vasárnapi záróprogramok előtt Hoffman Pál polgármester köszönetét fejezte ki a Summerfest létrehozásában, szervezésében, s a napi feladatok ellátásában résztvevőknek.

Mint elmondta, sok ember megfeszített munkáját igényli ez a rendezvény, mely a Képviselő-testület által a költségvetésben biztosított összeg mellett Halász László sikeres pályázati és szponzorszerzési tevékenységének köszönheti megmaradását. A polgármester kiemelte, hogy a héten életre szóló élményekkel lettünk gazdagabbak.

Beszélt Rost Andrea koncertjéről, a teltházas délutáni gyermekprogramokról, a kézműves foglalkozások, koncertek és a kisvasút sikerességéről, a táncolni vágyókat kielégítő Benetton Band és Kerekes Band és Kolo Zenekarokról.

Külön kiemelte azt az elképesztő érdeklődést és hangulatot, mely a „Tököli Napot” jellemezte. A Tököli Délszláv Együttes vendégfellépői táncaira és a tököli énekkarok dalaira erősítettek rá a tököli tánccsoportok bemutatói. A Kakukk Pál, Halász László, Rodekné Blahó Márta és Busch Ildikó vezette együttesekben különböző korú fiatalok mutatták meg, hogy Tökölön milyen erős a tánc szeretete. Délszláv és magyar bemutatóikat a hozzáértő közönség ovációval, lelkes tapssal jutalmazta.

Mint az est legidősebb nézője a 95 éves Vukov Istvánné megfogalmazta, büszke lehet Tököl, hogy fiataljai ilyen élményt adó bemutatót tartottak. A fellépőkkel azonos hullámhosszon lévő 600-700 néző nagy rokonszenvvel és elismeréssel fogadta a Tököli Délszláv Tánccsoport szerbiai testvérkapcsolatainak, a Paja Zarić és a Milomir Petrović Néptáncegyüttesek táncosait is.

A lélekemelő ének és táncprogramok után nem csoda, hogy a Benetton buli, a „rác bál” és az utcabál is hajnalig tartó mulatsággá vált.

Festői helyszín, nosztalgikus sváb zene

Nem kedvezett az idő a Tököli Német Önkormányzat Zenés Nyári Esték keretében szervezett sváb estnek. Az eső miatt elmaradt koncert azonban nem maradt el véglegesen. Augusztus 11-én az eredetileg meghívott Takser Spatzen Sváb Zenekar helyett a Schorokscharer Burschen együttes lépett fel a templom-kormányhivatal-polgármesteri hivatal által körbezárt festői hangulatú helyszínen.

A zenekart már harmadszor hívták meg a német önkormányzat vezetői. Kaszai Rita elnök, Hoffmann József és Bodor Ferencné tagok nemcsak szervezői és finanszírozói voltak a fellépésnek, igazi házigazdaként pogácsával, borral, üdítővel kínálták a szép számú vendégsereget.

A nyári este most is kellemes, szórakoztató programmá vált. Szívet melengető volt látni a polkára perdülő tököli sváb családok tagjait, a 90 éves Plausin Zsuzsi nénit lányával és Lerner Péterrel táncolni, akik hosszú ideje a Tököli Német Önkormányzat életének segítői. Lerner Péter évekig vezette elnökként a német önkormányzatot, Zsuzsi néni pedig még napjainkban is elmaradhatatlan tagja a Tököli Sváb Énekegyüttes próbáinak, fellépésének.