Hangoló – Megkezdődtek a Summerfest programjai

A kultúra tiszteletben tartja, megtartja a helyi hagyományokat. A mai technológia szintjén már nemcsak a családokon, a helyi közösségeken múlik mi jut el a fiatalokhoz. A közösségi médiából tájékozódnak. Éppen ezért kellenek a fesztiválok közösségi élményei. Ezt várjuk a Summerfest eseményeitől. A sokszínű tököli hagyományt igyekszik Halász László ötvözni a szórakozás iránti vággyal. Nem mindenki vágya teljesülhet ebben az egy hétben, de akik a valóságban élnek tudják, az is nagy dolog, hogy az eseménysorozat még létezik. Sokak munkája, önzetlensége, forrásszerzési képessége volt az elmúlt évek sikeres rendezvényeinek az alapja. A város és a Művelődési Központ vezetése most is mindent megtesz, hogy a programok minden egyes érdeklődőnek és Tököl közösségének is javára váljanak.

Párizs, London, Prága, Tököl – Ave Maria Rost Andreával Nagyboldogasszony ünnepén

Varázslatos élményben volt részük azoknak a tökölieknek, akik hallhatták Rost Andrea színművésznő és Lukács Miklós cimbalomművész Summerfest esti koncertjét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A művésznő az „Elindultam szép hazámból” című dallal indította magyar és nemzetközi népzenei összeállítását, mely a program első szakasza volt. A percekig tartó vastaps mutatta, hogy nem akármilyen élmény vár a hallgatóságra. Melinda áriája a Bánk bánból, a különleges cimbalom kísérettel nehéz énekesi feladat volt, s természetesen óriási élmény. Különleges atmoszférát jelentettek a művészek frappáns összekötő szövegei, s a hangszeres szólók is.

Az est csúcspontja az Ave Maria volt, mely így Nagyboldogasszony ünnepén sorsszerű jelentést is hordozott. Lukács Miklós saját szerzeménye az Aura és a zárásként elhangzó „A csitári hegyek alatt” című népdal méltó módon keretezte az emlékezetes élményt adó dalestet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint a fesztivál eseményeiről készült képek mutatják, a vidámság, a gyermekzsivaj mellett a legváltozatosabb zenei és családi programok is igen sikeresek.

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Tökölön az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül

2023. augusztus 23. napján,

a napnyugta utáni órákban földi kémiai védekezésre kerül sor.

 Rossz idő esetén a védekezés 2023. augusztus 24-25. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

 

A méhészek kiértesítése közvetlenül, egyenként megtörtént.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.