Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
    Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2018 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Jól halad a Mester utcai járda építése

Az egy km hosszú, új, beton térköves járda közel 70%-os készültségi fokban van. A Zrínyi utcától az nagyságrendileg az Akácos útig a hétvégén elkészült. A teljes szakasz várhatóan a hét folyamán járható lesz, a homok besöprés a fugákba folyamatos. A kivitelezést végző, az érintett ingatlantulajdonosok egyedi igényeit rendkívül rugalmasan kezelő VITÉP’95 Kft. hetekkel a szerződéses határidő vége előtt el fog készülni a járdával.
A járdaépítés összesen 34 millió forintból valósul meg, melyhez a város közel 10 millió forint önrészt biztosított. A felújítás során elbontották a régi, töredezett burkolatot és ágyazatot. A helyére új ágyazati réteg terítése és szegélykő építés után beton alépítmény, majd beton térkő kerül összesen mintegy 1500 m2 területen.
Tájékoztatjuk a járdaépítéssel érintett lakosságot, hogy a megépült járda burkolat összekötése a Mester utca aszfaltburkolatával (kapubehajtók építése) nem része a projektnek.
A Mester utca után a következő utcákban lehet járdaépítésre számítani: Duna utca, Kölcsey utca, Iskola utca. Ezen utcákban az út felújításával együtt épül majd ki az új járda. A Képviselő-testület február 14-i ülésén tárgyalja a közbeszerzés megindításához szükséges előterjesztést.
A Fő utcai és a Csépi úti járdák nem önkormányzati -, hanem állami tulajdonban vannak, ezáltal azok engedélyeztetése szükséges, s jelenleg folyamatban van a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, mint a közútkezelővel. Ezen utcákban a járdaépítési munkák az általuk engedélyezett időponttól kezdődhetnek.