Gyengénlátóknak
       
                 
 Főoldal/Hírek 
       Kulcstémák 
   Tököl története 
       Önkormányzat 
  Ügyfélinformáció  
            E-ügyintézés 
 Adatvédelem/GDPR 
     Közérdekű adatok 
                   Térképek 
   Település-rendezés 
                Közösségek 
          Városfejlesztés 
  Közpénzek felhaszn. 
 2019 évi programok 
Tököli Tükör (újság) 
      Képek (galéria) 
       TDM szervezet 
    Hirdetmények 
  Közbeszerzés 
      Választás 
Dunamédia 
               
          
       
     
   
  
 


Megkezdődött az út- és járdaépítési beruházás

Tököl Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a település három utcájának felújítására. A projekt keretén belül a Kölcsey Ferenc utca, Duna utca és az Iskola utca burkolatainak felújítására kerül sor. Ezek az utcák jelentős szerepet töltenek be a város közlekedésében. A Pesti úti lakótelepen mintegy ezer lakás található, amelyek egyedül a Duna utcán keresztül közelíthetőek meg. Az utcák felújításával együtt, egy oldalon a járdák is megújulnak, illetve a hiányzó szakaszokon kiépítésre kerülnek.

A munkák kivitelezése érdekében közbeszerzési eljárás lefolytatására került sor, az elvégzendő kivitelezési feladatok nyertese a legkedvezőbb ajánlatot adó Vitép ’95 Kft. A szerződés megkötését követően megindult a kivitelezés.

Első ütemben a Kölcsey Ferenc utca felújítása történik meg 612 fm hosszúságban, a burkolat új aszfalt réteget kap. Ezzel együtt felújításra kerül a járda burkolata is. A csapadékvíz elvezetésére szikkasztó árkok készülnek 930 fm hosszúságban.

Kölcsey Ferenc utca felújításához szervesen kapcsolódik az Iskola utca (Csépi u.-Kossuth L. u.) burkolat építése, amely 593 m hosszúságban történik, a Csépi u.-Aradi u. közötti szakaszon a járda átépítésére is sor kerül, így az általános iskola megközelítése gépjárművel és gyalog is biztonságosabbá válik.

A Duna utca burkolat felújítása során megújul a Duna utca, Máltai utca burkolata 752 méter hosszúságban, valamint a felújítással érintett járda burkolata is.